Annons

Jörgen och Rossi slutar som tränare i BoIS

Imorse togs det formella beslutet att entlediga BoIS tränare Jörgen Pettersson och assisterande tränare Georg Rossi Eterovic från sina sysslor. Fram tills man hittat en ny tränare så kommer klubbens sportchef Patrik Johansson att leda laget.

Spekulationerna om Jörgen Petterssons förmåga att leda BoIS har varit på tapeten en längre tid. Många höjde på ögonbrynen då han fick fortsätta i år. Men nu var måttet rågat för styrelsen och från och med idag så är det Patrik Johansson som leder laget.

Annons
 

På frågan om det var ett svårt beslut svarar BoIS ordförande Gabriel Munck;
– Både ja och nej. Beslutet har vuxit fram successivt. Men det är klart att det prekära tabelläget bidragit till beslutet, säger han till Landskrona Direkt.

Jörgen Pettersson låter inte överraskad över beslutet.
– Vi har haft en dialog länge. Så även om det känns ledsamt och tungt så är det inte så förvånande, säger han till Landskrona Direkt timmarna efter beslutet fattats.

När någon ny tränare är aktuell kan dock inte Gabriel Munck svara på. Men mycket pekar på att det inte blir under säsongen.
– Patrik har ju en gedigen erfarenhet och det känns tryggt. Men det är ingen permanent lösning. Klarar Patrik av att köra säsongen ut så är det bra. Jag tror att det är svårt att hitta något bra tränare mitt under säsongen.

Vad som händer med Jörgen Pettersson och Georg Rossi Eterovic vet inte Gabriel Munck idag.
– Vi har gett dom signaler på att vi gärna ser att dom är kvar i klubben men med andra funktioner. Men vi får sätta oss ner och prata om detta mer i detalj senare, säger ordföranden.

– Jag har stort hjärta i klubben. Jag har spelat, tränat ungdomar och jag har varit såväl assisterande som ordinarie tränare för a-laget. Men vi får se. Nu får jag smälta detta. Det enda jag är säker på är att jag ska fortsätta att träna fotbollslag, avslutar Jörgen Pettersson.

I skrivande stund kör Patrik Johansson sitt första pass med a-truppen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser