Annons

Moderaterna vill satsa en miljon på Startelvan

Igår på Moderaternas fullmäktigegrupp beslutade partiet att man vill behålla Landskrona BoIS jobbprojekt Startelvan. Tidigare har projektet varit finansierat av stöd från EU, men från och med september är det slut på pengarna därifrån och därmed skulle projektet avslutats. Nu vill moderaterna att Landskrona stad går in och finansierar en fortsättning för projektet. – Jag har besökt Startelvan vid två tillfällen och dessutom träffat företag som samarbetar med dem. Jag kände direkt att projektet kompletterar stadens verksamhet på ett sätt som inte kan göras i kommunal regi, säger Erik Raita, ordförande för Moderaterna i Landskrona. – Startelvan möter de som står allra längst bort från arbetsmarknaden på deras egna villkor och kan därmed skapa varaktiga relationer som kan ta dem ur utanförskap. Det är ovärderligt, fortsätter Erik Raita. Stödet som Landskrona BoIS har sökt hos Landskrona stad är på en miljon kronor och det kommer att täcka kostnaderna för att finansiera projektet under ett års tid. – En miljon kronor för ett projekt som kan ta flera av Landskronas tyngst belastade ungdomar från utanförskap till en fast försörjning är en bra investering för staden och helt i linje med moderaternas jobbpolitik. Alla behövs i bygget av ett bättre Landskrona, poängterarar Erik Raita. Erik Raita sitter även i utbildningsnämnden och innehar där den tunga posten som nämndens 1:e vice ordföranden. Genom denna position har han på nära håll kunnat följa avvecklingen av Rädda Barnens Musikprojekt. Där ansåg tjänstemännen att ett tillskott på en miljon kronor för att driva skolan vidare inte fanns. Frågan är då om inte dessa elever också borde falla inom ramen ”för bygget av ett bättre Landskrona”? – Vi måste skilja på skolprojekt och arbetsmarknadsprojekt, säger han och menar att Rädda Barnens Musikprojekt är att betrakta som ett ”motivationsprojekt”. – Man har inte samma kunskapskrav på sig som annars finns i skolan men den främsta anledningen till att det avvecklas i Landskrona, var bristen på sökande, säger Erik Raita och menar att endast två sökande fanns till kommande termin. Frågan är då hur man nått ut till ungdomar med att denna möjlighet funnits. – Det vet jag inget om. Däremot har vi kunnat erbjuda de två sökande plats i andra introduktionsprogram som vi har, avslutar Erik Raita.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser