Annons

IK Wormo nya serieledare

Tunga regnmoln passerade Dösjebro under torsdagseftermiddagen och det såg ut som om fotbollsfesten på Dösjebros IP skulle komma av sig inför toppmötet mellan Dösjöbro IF och IK Wormo. Men solen tog över och trots studentfirande var många åskådare på plats när lagen äntrade planen, tabellettan Dösjöbro mot tätt skuggande tvåan IK Wormo. IK Wormo fick en drömstart och tog en tidig ledning efter bara två minuters spel. Ett hårt inlägg av Jesper Ågren resulterade i ett självmål av Dösjöbro. Dösjöbro stod för det mesta av bollinnehavet, men Wormos försvar var effektivt och man skapade många fina chanser efter snabba omställningar där Dösjöbros mittfält inte jobbade hem. I 45:e minuten lyckas Dösjöbro kvittera till 1-1 på en frispark. I andra halvlek kom Wormo in ordentligt i matchen och Dösjöbro tappade initiativet. I 53:e minuten lossade Fredrik Ångbäck vänsterfoten och satte bollen i krysset från 16 meter. Inhopparen Daniel Ndreca punkterade matchen efter 75 minuters spel då han gav Wormo ledningen med 3-1 med ett välriktat skott i bortre burgaveln. Det var en dämpad hemmapublik som kunde konstatera att Wormo dominerade den resterande matchtiden. Förlusten kunde ha blivit än större då Wormo hade flera bra chanser. Dick Melin berömde sina Wormospelare efter matchen: – Alla gör en otroligt bra insats. Om jag måste nämna några namn så var Jonas Lindh obeveklig och ”incredible” i backlinjen. Andreas Borg stod för flera lysande räddningar i Wormomålet. Martin Baric gör sin bästa match för Wormo och var farlig varje gång han fick bollen. Det var trötta men oändligt lyckliga Wormospelare som vände hemåt från Dösjöbro IP. Målskyttar i IK Wormo: Fredrik Ångbäck, Daniel Ndreca Hela sju varningar delades ut under matchen efter en många gånger mycket tveksam domarinsats.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser