Annons

Carl Fredrik Reuterswärd i fokus på kulturtorsdagen I Landskrona boende Carl Fredrik Reuterswärd är en av Sveriges mest betydande konstnärer, internationellt känd, representerad på världens museer och omskriven av många.

Ikväll klockan 18.30 är det åter dags för kulturtorsdag på Landskrona konsthall.

Med anledning av den pågående utställningen med Carl Fredrik Reuterswärd visas en dokumentär från SVT:s K-special.

Annons
 

Filmen är ett porträtt av konstnären, skulptören, estradören, författaren, formgivaren, professorn med mera , Carl Fredrik Reuterswärd. Han drabbades av stroke vid 55 års ålder men kom tillbaka med vänsterhanden och ett friare sätt att teckna och måla.
Carl Fredrik Reuterswärd är kontroversiell och har gjort en omfattande produktion under ett långt liv.

På konsthallen visas just nu två delar av Carl Fredrik Reuterswärds konstnärskap, Pratt Müller och en serie med porträtt.
Utställningen pågår fram till och med den 22 juni.

1973 introducerade Carl Fredrik Reuterswärd den påhittade konsthandlaren Arnold Forel Pratt Müller. Pratt Müller var en konsthandlare som upptäckt att konstverket kunde ersättas med enbart signaturen. Kunden verkade mer intresserad av en fin signatur än själva konstverket.

Utställning visar, förutom verk ur serien Arnold Forel Pratt-Müller, även porträtt som är skapade med lekfullhet och säker elegans, av kända kulturpersonligheter.
– Carl Fredrik Reuterswärd överskrider gärna gränser mellan olika konstformer,
berättar Birthe Wibrand, konstintendent på Landskrona konsthall.
– Vi är därför glada att kunna visa mer av denne spännande och skicklige konstnär. Carl Fredrik är kanske mest känd för revolvern med en knuten pipa som symboliserar icke våld. Ett urval av Carl Fredriks målningar, teckningar och skulpturer på temat Non Violence kan du dessutom se i museets nya permanenta utställning, avslutar Birthe Wibrand.

På Landskrona museum invigdes nyligen en permanent utställning och en skulptur från Landskrona museums donation av Carl Fredrik Reuterswärds Non Violence-samling.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser