Annons

Erik Raitas jobbresa fortsätter

Erik Raita drömmer alldeles säkert om att bli kommunalråd efter valet. Innan den fantasin kan förverkligas ligger dock ett hårt valarbete framför den nyvalde ordföranden för Landskronamoderaterna tillika förstanamn på partiets fullmäktigelista.
Som vi tidigare berättat är 25-åringen ute och besöker olika arbetsplatser runt om i Landskrona.
– Jag gör det för att skaffa sig större erfarenhet om landskronabornas verklighet och vad som kan ge fler jobb i Landskrona.
Fyra arbetsplatser har besökts och ytterligare två besök görs under veckan.
– Än så länge har mycket fokus legat på kommunens verksamheter i form av förskola och äldreomsorg, men jag har också besökt företagen Alfdex och Grillmaster. Detta är vilt skilda verksamheter som kan tydliggöra olika utmaningar på arbetsmarknaden i Landskrona, säger Erik Raita.

– I förskola och äldreomsorg är det vi politiker som styr över medlen och därmed har stort inflyttande, men både i lastbilsindustrin och i restaurangnäringen är det viktigt för oss att skapa förutsättningar för jobb och företagande. Ta till exempel restaurangmomsen som kommer vara ett hårt slag mot hela branschen om den höjs av Socialdemokraterna, poängterar Erik Raita.

Annons
 

På tur står nu ett besök på bussbolaget Nobina samt hos Landskrona stads fält- och fritidsgrupp.
– Det ska bli intressant att få ta del av Sveriges trevligaste busschaufförers vardag samt följa det viktiga arbete som vår fält- och fritidsgrupp gör för framför allt ungdomar här i Landskrona, säger Erik Raita.

– Jag kommer prata med personalen på Nobina om deras syn på bussvisionen vi vill ta fram för att kunna skapa bättre kollektivtrafik i Landskrona. Med fält- och fritidsgruppen vill jag diskutera ungdomsarbetslösheten i staden och hur vi kan motverka den, avslutar Erik Raita.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser