Annons

Oavgjort med mersmak för BoIS

När Öster med en man mindre på plan gjorde 0-2 i den 83:e matchminuten lämnade flera av de 1976 åskådarna Landskrona IP. Därmed missade de också årets mest intensiva avslutning där BoIS kunde reducera genom Robin Eliasson Hofsö och kvittera genom Raul Torres. Dessutom hade randigt bud på ytterligare mål på tilläggstid.

De som valde att tillbringa eftermiddagen på Landskrona IP kan se tillbaka på försommardagen med ett leende på läpparna. Först var det Landskrona BoIS oldboys spetsat med Anders ”Zoom” Håkansson som besegrade Helsingborgs IF med 3-2 trots att gästerna bland annat mönstrade den något mer vältränade Henrik Larsson.

Annons
 

Därefter följde lite fotbollsjippon på arena där bland annat West Bromwich-spelaren Jonas Olsson friskostigt bjöd på autografer och lät sig fotograferas med små som stora barn.
 
En för dagen nykomponerad BoISelva inledde sedan matchen på ett mycket förtroendeingivande vis och borde när domare Antti Kanerva blåste till halvtidsvila haft en ledning med ett eller två mål.
– Vi spelade bra fram till paus, ansåg BoIS tränare Jörgen Pettersson.
Även om den officiella matchstatistiken ville ha det till att BoIS inte träffat mål en endaste gång under de inledande 45 minuterna och att Öster vann avsluten 6-5 så var det BoIS förde spelet. Chanserna man hade bokfördes helt enkelt inte.
I den 22:e matchminuten var det nära att Sadat Karim fått en tå på Cheikh Sarrs låga inlägg.
I den 26:e matchminuten kom Andrew Stadler helt ren med Östers målvakt Alexander Nadj som skickligt kom ut och gjorde sig stor och lyckades därmed avvärja.
Ett par minuter senare jublades det på IP efter en frispark från Mårten Nordbeck som slogs hårt in mot straffpunkten. Framrusande Boisare ställde Östermålvakten och bollen gick direkt i mål men domaren menade att minst tre randiga spelare varit för ivriga och dessutom påverkat spelet varför det dömdes offside. Noterbart i sammanhanget är att Mårten Nordbeck i och med dagens match torde ha spelat till sig en ordinarie vänsterbacksplats. Ett frejdigt backspel i kombination med en känslig fot vid fasta situationer borgar för detta.

En annan spelare som funnit sin plats är Poul Torres som i avstängde Andreas Dahls frånvaro fick ta ett kliv in på det centrala mittfältet. Framfusigt som få var han när han i den 41:e matchminuten bröt i mittcirkeln och gick rakt på mål. Hade inte en Österförvarare fått en tå på bollen precis i skottögonblicket så hade amerikanen svarat för dagens snyggaste mål.
– Jag trivs bäst på det centrala mittfältet, sa han föga överraskande efter matchen.

Andra halvlek var bara 30 sekunder gammal när Torres åter igen startade upp ett rappt BoIS-anfall som avslutades med ett skott utanför av Andrew Stadler.
Ett BoIS-mål låg i luften och det var bara en storspelande Östermålvakt som hindrade Niclas Rönnes fräcka frispark i snävt läge att smitta in vid stolproten.

Det kom därför som en kalldusch när Östers Freddy Söderberg i den 52:a matchminuten kunde bredsida in 0-1 efter ett lågt inlägg från Marcus Bergholtz.
– Här tappar vi tyvärr energi och tron på det vi gör, analyserar Jörgen Pettersson.
Mycket riktigt. Laget drar omgående på sig två gula kort, en dubbelhörna samt visade åter för en kort stund prov på virrigt försvarsspel. Dessutom tvingades Amethyst ”Surprise” Ralani utgå med känningar i lårets baksida.
In kom en energifylld Rasmus Alm.
Jörgen Pettersson gör därefter ytterligare två byten i rask takt.
Därmed fick ungtupparna tillika respektlösa Robin Eliasson Hofsö och Dennis Olofsson ordentligt med speltid i andra halvlek.

Med knappt tio minuter kvar beordrade Jörgen Pettesson upp kapten Johnny Lundberg på topp tillsammans med brorsan Hofsö.
Då kommer kalldusch nummer två. Östers inbytte Andreas Birgersson skjuter in 0-2 till smålänningarna och många väljer att uppgivet lämna IP.
BoISarna på plan har dock inte gett upp hoppet och främst Philip Andersson matar långbollar mot sin mittbackskollega Johnny Lundberg.
I den 86:e matchminuten är det dock brorsan Robin Eliasson Hofsö som behärskar det gamla hederliga 70-talsliret med långbollarna bäst för när en boll dimper in i straffområdet tvekar han inte utan klipper till på volley och reduceringen är ett faktum.
Minuten senare är lillebror dessutom ytterst nära att kvittera med en lobb som räddas i sista sekunden av Alexander Nadj i Östermålet.
BoIS fortsätter att pressa på och när 90 minuter just passerat är det Johnny Lundberg som åter vinner en nickduell och bollen hittar fram till matchens lirare, Paul Torres, som kan slå in 2-2.
Det är mitt fel, poängterar Östers tränare Robin Björnknesjö direkt efter slutsignal och syftar på hur Öster uppträder i försvarsspelet.
– Åter igen tappar vi på slutet, suckar han.

Betydligt gladare miner var det då hos Jörgen Pettersson.
Jag vill ge en stor eloge till alla mina spelare. Vi är bättre fram till deras ledningsmål. Sen tappar vi, men kommer tillbaka. Killarna offrar sitt liv idag, säger han euforiskt och lättnade efter upphämtningen går inte att ta miste på.
Det nykomponerade mittfältet var antagligen nyckeln till att spelet stämde bra idag.
– Samarbetet mellan Erik Andersson och Paul Torres var mycket bra, säger BoIS-tränaren.
– Vi har många unga spelare och naturligtvis tar det tid för bygget att sätta sig, säger Jörgen Pettersson och manar till tålamod.
– Samtidigt är konkurrenssituationen bra och vi kan inte ha spelare som går på 80 procent.

På tur står Hammarby borta och frågan är om rutinerade Andreas Dahl som då är tillbaka efter sin avstängning får chansen från start mot sina forna lagkamrater.
– Frågan är väldigt enkel. Jag kommer att spela med något som funkar, säger BoIS-tränaren.
– Dessutom är det en match där ingen jäkel tror på oss, avslutar han med en snett leende.


Jörgen Pettersson hade övergett träningsoverallen inför dagens match.
– Det är en tydlig markering, menade klubbdirektör Patrik Johansson.
Och vi andra vidskepliga hoppas att kostymbyxorna sitter kvar mot Hammarby.


Energiknippet Robin Eliasson Hofsö slår till på volley och reducerar till 1-2.
– Han är den jag tycker är jobbigast att möta på träning, säger brorsan Johnny Lundberg men medger samtidigt att det inte går att spela på det viset i 90 minuter.
– Då skulle han ta helt slut innan.


Årets tredje inhopp blev det med mest spelminuter och det hittills bästa för Robin Eliasson Hofsö.


Paul Torres firas efter 2-2 målet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser