Annons

Vänsterpartist får kalla kårar

– För att parafrasera en känd före detta ordförande i Vänsterpartiet (-kommunisterna) skulle man kunna säga: Någon j-la ordning ska det va’ i en kommun!
Det skriver vänsterpartisten Henning Süssner Rubin i ett särskilt yttrande angående Landskronas kommunfullmäktiges beslut att återigen tilläggsbudgetera över 26 miljoner kronor till olika nämnder.

Vänsterpartiets gruppledare i kommunfullmäktige reagerar för att han anser att det har blivit alltmer vanligt i Landskrona att strunta i kommunens budget och tilläggsbudgetera delvis mycket stora summor till all sorts ändamål.
Den här gången tas alltså 26 miljoner kronor ur kommunens rörelsekapital. Vid andra tillfällen kan det vara betydligt högre summor, till exempel när Landskrona Stadsutvecklings AB fick över 90 miljoner kronor år 2012, utan att detta hade tagits med i någon kommunal budget.
– Att Folkpartiet, Moderaterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna har kommit överens om att inte ens anta någon kommunal budget i år ger mig kalla kårar, kommenterar Henning Süssner Rubin.
– Det bäddar för problem, när nämnderna inte planerar seriöst.

Annons
 

Vänsterpartiets gruppledare ser det hela som ett tecken på bristande politisk kontroll över Landskronas ekonomi och en ökande vanmakt inom den partiallians som styr Landskrona för tillfället.
– De vågar tydligen inte stå för sin budget i valet, menar Süssner Rubin.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser