Annons

Padelentusiaster får bana i kommunens nya aktivitetshus

Nu är det klart. Landskrona stad har köpt Korpens fastighet på Varggatan, det så kallade Korphuset, tidigare Rackethallen.
Den 1 juni tar fritids- och kulturförvaltningen över driften av verksamheten i huset. Planering för verksamhetsutveckling och ombyggnation är i full gång.
Visionen med huset är att det ska bli ett aktivitetshus för alla som är öppet och bemannat året runt, alla dagar i veckan.
– Vi vill ge mer utrymme för spontan aktivitet under dagtid – både nya och traditionella aktiviteter, menar Tom Sörensson verksamhetsutvecklare på fritids- och kulturförvaltningen.
– Vi vill också få igång en dagverksamhet med hälso- och motionsinriktning för vuxna och seniorer, säger han och meddelar vidare att en projektledare har anställts för detta ändamål.
– Hon ska under året ta fram en verksamhetsplan samt börja fylla huset med aktiviteter.

Ombyggnad
Närmast kommer huset att byggas om, både utvändigt och invändigt. Utvändigt planeras en ny infart och parkering mot Stenorsgatan samt en ny entré. Invändigt anpassas ytorna till föreningar som idag inte har lokal för sin verksamhet eller är i behov av nya. All verksamhet i föreningshuset Plantan, med föreningskanslier, idrottsmuseum och konferensrum flyttas också omgående till Korphuset.
– Vi ser detta som något positivt. Vi kommer i och med flytten närmre föreningarna, säger Gunnar Nilsson, ordförande i Landskrona Idrottsföreningars Samorganisation (LISA).
– Vi har nu packat ner alla pinaler i idrottsmuseet och kommer att uppföra detta i de nya lokalerna men det dröjer antagligen till augusti innan vi öppnar igen.

Annons
 

Till hösten introduceras padeltennis i huset, en sport som är en blandning av tennis och squash. Vilka fler verksamheter som blir aktuella presenteras efterhand. Vill man hyra en hall/plan/bana ska man i fortsättningen kontakta fritids- och kulturförvaltningens uthyrningsavdelning på tel 47 30 14.
En officiell invigning av nya huset planeras till september men förhoppningsvis smygstartas det så smått i sommar med en liten verksamhet för seniorerna i form av tipspromenader och stavgång.
Namntävling
Med en ny vision och nya verksamheter behövs också ett annat namn på huset för att få en ordentlig nystart. Fritids- och kulturförvaltningen anordnar därför en namntävling. Har du ett bra förslag?
– Vi vill gärna ha allmänhetens hjälp. Det finns nog en stor kreativitet och idérikedom hos landskronaborna, berättar Louise Jönsson, informatör på fritids- och kulturförvaltningen.

Mejla ditt namnförslag samt skriv en kort slogan för huset till louise.jonsson@landskrona.se senast den 30 juni.
– Bästa förslag med en slogan vinner ett årskort på Korpens gym, utlovar Louise Jönsson.
Juryn består av personal från fritids- och kulturförvaltningen och Cityidrott.
– Vi kan dock inte garantera att ett inskickat förlag i slutändan får namnge huset.

Samtidigt kommer nu Plantan att byggas om till en kommunal förskola med plats för 70-80 förskoleelever. Kommunstyrelsen beslutade idag att ge teknik- och serviceförvaltningen i uppdrag att förhandla hyran med Landskronahem.

Läs mer om den kommunala flyttkarusellen som även inbegriper Kulturskolans flytt till gallerian.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser