Annons

”Kitte filosoferar del 21” Kekkonen

I detta avsnitt av ”Kitte filosoferar” förflyttar vi oss tillbaka till tidigt femtiotal där Koreakriget stod i full brand och de olympiska sommarspelen gick av stapeln i Helsingfors. Finlands stadsminister Urho Kekkonen som senare blev landets president blev tillbedd att hålla inledningstalet till Olympiaden. Detta inför hundra tusen i stadion och eftersom att dumburken ännu inte var tillgänglig så kunde man också höra Herr Kekkonens röst eka i radioapparater runt om i hela världen. Kekkonens Finska var rapp och artikulerad men eftersom han skulle hålla talet på utländska blev det kallsvettigt framme vid podiet till den mån att koncentrationen började svikta.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser