Annons

Hoppet ännu inte ute för bedagad kines

Så här års brukar det kinesiska näsduksträdet på bakgården mellan Rådhuset och polishuset stå i full blom. Dock inte i år. Endast ett par blommor i toppen av en gren skymtar på trädet som tycks ledsnat rejält med flera torra och döda grena i kronan. – Ja, tråkigt nog har jag också konstaterat detta. Vi flyttade trädet en vinterdag från förre detta Johns innergård 1985. Då var det lite skakigt i början, men etablerade sig så småningom och började växa, minns Magnus Landtblom, parkingenjör på teknik och serviceförvaltiningen. Det var Per Jonsson som bodde på Ödmanssonsgatan 4 som 1955 tog trädet till stan från Kina. Trädgården på bakgården räknades av många som stans finaste men när Johns Disco behövde större utrymme skänktes trädet till kommunen. Frågan är nu om trädet blivit för gammalt och orkeslöst? – Att det nu inte trivs längre kan jag inte förklara, mer än möjligen klimatpåverkanden med orkaner och växlande kalla och varma vintrar. Jag tittade på det en gång till i går, och då tyckte jag ändå att det finns kraft kvar i rotsystemet. De torra grenarna är nog sviter efter den torra sommaren och orkanerna 2013. Vi beskär bort de torra grenarna och håller tummarna, avslutar Magnus Landtblom.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser