Annons

Elever tävlade i stadsutveckling

Ett hus för alla, det vill Iman Osman och Ida Svensson gärna se på kvarteret Jäntan som i dag domineras av en parkeringsplats. – Vi föreslår att man bygger ett aktivitetshus på platsen dit alla kan gå för att delta i olika aktiviteter, gärna med ett rum för Laserdome, berättade tjejerna som båda deltog i tävlingen Uppdrag innerstaden där elever från årskurs 1-3 på Allvar Gullstrandgymnasiet bjudits in för att tävla i stadsutveckling. – Eleverna får lämna synpunkter på hur man vill utveckla kvarteren runt skolan, förklarade planarkitekt Lisa Lindekranz som fanns på plats i biblioteket för att bistå eleverna med tips och idéer och eleverna tog sig an uppgiften med stort intresse. – Jag var med om något liknande för några år sedan, men jag tror inte att något av förslagen genomfördes. Hoppas det bli bättre den här gången, påpekade Ida Svensson och betonade att det nya samlingshuset skulle få en snygg fasad. – Man kan se elevernas förslag som ett utredningsmaterial för framtida insatser, betonade Lisa Lindekranz som tog emot de olika förslagen i takt med att eleverna blv färdiga med sin uppgift. Bakom tävlingen står Landskrona Stadsutveckling AB och de bästa förslagen belönas med priser och ställs ut i stadshusets foajé.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser