Annons

Äntligen klart för skatepark vid Halvmånen

Många av de ungdomar som åker skateboard har varit med att planera för en ny skatepark vid Halvmånen. Fram till för drygt två veckor sedan sedan var det mesta glasklart men då fick allt ta en vända till efter att ärendet återremitterats i stadsbyggnadsnämnden. Igår kom dock det efterlängtade beslutet. Det blir en skatepark vid Halvmånen.

– Idag är vi riktigt glada, framförallt för alla skateungdomar som äntligen får sin skatepark på en av de bästa platserna i den vackra staden Landskrona, säger en lättad Tom Sörensson, projektledare på Fritid- och kulturförvaltningen.

Annons
 

Landskrona Direkt träffade honom för två veckor sedan och då var han inte lika glad. Tvärtom. Tom Sörensson hade både ett och annat att säga om ett stort antal personer gällande de turer som allt tagit.
– Det har varit en lång process fram till ett positivt beslut i byggnadsnämnden i går kväll, och nu ser vi verkligen fram emot att skapa en ny och aktiv mötesplats för Landskronaborna.

Landskrona Direkt försökte utan framgång att nå nämndens ordförande Börje Andersson för en kommentar kring turerna. Nämndens förste vice ordförande Leif Thorsell (M) svarar dock att han inte är helt nöjd.
– Jag är inte positiv till placeringen men det verkar som att jag är den enda som tycker så. Varför frågan har återremitterats och sedan klubbats genom enligt förslaget får de andra i nämnden svara på. Du kan ju börja med att fråga folkpartisterna, säger moderaten.

Det var den 13 maj som frågan återremitterades i stadsbyggnadsnämnden.
– Det var inget konstigt. VI hade en del frågor som vi ville ha svar på som inte fanns med i underlaget då vi skulle ta beslutet, säger nämndsledamoten Karin Strandberg (FP).
– Vi ville bland annat veta hur de olika förvaltningarna diskuterat i frågan samt vilka alternativa platser som fanns. Detta fick vi ta del av igår och därför tog vi ett enhälligt beslut att bygga skateparken på Halvmånen, säger hon och får medhåll av nämndens andre vice ordförande Roy Wernberg (S).
– Vi var inte emot att bygga vid Halvmånen från början. När majoriteten sedan ville titta på eventuella alternativ så tyckte vi inte det var konstigt. Därför var gårdagens beslut inte alls kontroversiellt, säger han.

Förutom skateparken planeras också för en padeltennisbana och ett utegym som ska anläggas till hösten. Platsen blir också start och mål för ett nytt motionsspår runt Citadellet, som också skall stå klart i höst. Den nyfikne får dock ge sig till tåls innan några ritningar visas.
– Just nu jobbar vi på en illustration som ska presentera en helhetsbild för området när det är fullt utbyggt och färdigt sommaren 2015. Illustrationen kommer att presenteras inom två veckor, avslutar Tom Sörensson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser