Annons

Oppositionen efterlyser hjälpinsats till Balkan

Oppositionsråd Niklas Karlsson (S) har lämnat in en så kallad enkel fråga till kommunalrådet Torkild Strandberg (FP) där han undrar vad Landskrona gör för de krisdrabbade på Balkan. I Landskrona och runt om i Sverige och Europa har privatpersoner gått ihop och samlat in förnödenheter till de som drabbats av en av de värsta översvämningarna på över 100 år på Balkan efter ovädret ”Tamara”, där minst 50 personer har mist livet. – I Landskrona, som är en stad med många invånare med rötter från Balkan, har bosnier, genom olika föreningar, på sina arbetsplatser och via sociala medier samlat in förnödenheter till sina forna landsmän. Fotbollsföreningen IK Wormo, Bosninska föreningen Ljiljan, och mitt parti Socialdemokraterna, är några av dem som ordnat insamlingar till förmån för Balkan. Bosniska föreningen har redan skickat en lastbil med hjälp. Samlingar från anställda på Landskrona Lasarettet, våra äldreboenden, museet, skolor och inte minst privatpersoner från hela Landskrona är nu redan på plats, skriver Niklas Karlsson och fortsätter: – I vår stad lever många människor som flytt från krig och elände i sina hemländer. Många har fortfarande släkt och vänner kvar på Balkan och drabbas om än inte privat så personligen av tragedin. Händelserna på Balkan blir en angelägenhet också för stora delar av Landskrona. Oppositionsrådets två frågor till Torkild Strandberg (FP) lyder således: 1. På vilket sätt kan Landskrona stad stödja de omedelbara hjälpinsamlingarna? 2. Bosnien kommer att behöva permanent hjälp efter katastrofen. Landskrona borde genom sin internationella kommitté stödja ett sådant arbete. Delar du den uppfattningen och är du beredd att lyfta frågan i den internationella kommittén?

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser