Annons

Digert saneringsarbete efter storbranden

För drygt tre veckor sedan eldhärjades ett pelletslager i Landskrona hamn under flera dagar. Efter många om och men lyckades man släcka eldsvådan och nu pågår ett digert men försiktigt saneringsarbete. Hur mycket som kommer att återställas är en senare fråga.

Värden för miljontals kronor gick upp i rök vid den brand som härjade i ett pelletslager i Landskrona hamn och som startade på natten till valborgsmässoafton.
Någon brandorsak har man inte hittat och lär inte hitta heller.
– Allt var helt utbränt så det kommer nog inte att gå. Vi vet dock att branden började i en omlastningsstation. Där låg det och pyrde med följd att det bildades rökgaser som sedan antändes. Och sedan var storbranden ett falktum, säger Lars Nilsson, VD för Landskrona hamn.

Annons
 

Det saneringsarbete som påbörjats går sakta men säkert framåt.
– Vi har börjat att riva ner bandgångar men de är väldigt högt uppe så vi är mycket försiktiga så att ingen ska komma till skada. Det betyder också att vid de stunder då själva lyften genomförs, då stänger vi tillfälligt av för all trafik.

Hur lång tid arbetet tar är svårt att svara på och så är även frågan om hur mycket som kommer att återställas.
– Det är en fråga som vi kommer att diskutera med försäkringsbolagen längre fram. Men juist nu fokuserar vi på att göra hamnen så brukbar som möjligt så att allt kan återgår till det normala igen, avslutar Lars Nilsson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser