Annons

Namnstriden om Landskrona Foto är slut

Fotografen Ulf Bjarke har idag bytt domännamn för Landskronafoto.se till Foto261.se och därmed avslutar han namnstriden med Landskrona Kommun. Detta efter att Patent och Registreringsverket (PRV) i dagarna godkände kommunens ansökan om varumärkesskydd för Landskrona Foto.

Ulf Bjarke registrerade domännamnet Landskronafoto.se under våren 2012, vilket var långt före Kultur- och Fritidsförvaltningens sjösättning av projektet Landskrona Foto. Under februari 2014 kallade Göran Nyström, chef för förvaltningen, Ulf Bjarke till ett möte där han informerade om Landskrona Foto och förhörde sig om förvaltningen kunde förvärva domännamnet Landskronafoto.se. Ulf tackade dock nej till erbjudandet.
Några dagar efter mötet lämnade kommunen in en ansökan om varumärkesskydd för Landskronafoto hos PRV. Något även Ulf Bjarke gjorde några dagar senare. Men då det är först till kvarn som gäller så har nu kommunen rätt till varumärket Landskrona Foto.

Annons
 

För att Ulf Bjarke inte ska riskera att begå varumärkesintrång har Landskronafoto.se nu döpts om till Foto261.se och en ansökan om varumärkesskydd har också lämnats in till PRV. Detta innebär dock inte att fritid- och kulturförvaltningen kommer åt domänadressen landskronafoto.se då fotografen beslutat sig för att behålla den och peka om den till foto261.se.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser