Annons

Kulturskolan ger flera konserter i veckan

Som vi tidigare nämnt bjuder Kulturskolan i Landskrona på ett antal framträdande i staden i veckan.

I morgon, torsdag ges traditionsenligt ”Musik i grönskans tid” på Konsthallen.
– Det blir en kväll där skolans instrumentsolister framför musik i kammarformat. Årets konsert kommer att genomföras i två avdelningar med möjlighet till fika i pausen, meddelar skolans producent Peter Cemjack.

Annons
 

På fredag klockan 19 är det åter dags för Kulturskolans gycklargrupp Varité Vaduvillolitetill att äntra scen.  I skolans lokaler på Regeringsgatan 30 spelas Gycklarnas sommar – galna strandhugg i sommartid.
– I vanlig ordning blir det en crazy och burlesk föreställning där allt kan hända. Föreställningen ges även som matiné på lördag 16.00 på samma plats.

På lördag underhåller Kulturskolan vid två tillfällen. Kl.10.45 har skolans barnkör Full fart premiär på Rådhustorgets scen under Landskronadagen. 40 elever från Pilängskolan och Dammhagskolan framför svenska barn- och popvisor ackompanjerade av P-O Nilsson – keyboard, Pinge Persson – slagverk och Peter Cemjack – gitarr. Kören, som leds av Marie Sehlin, gästas också av Spice Duo.
Direkt efter framträder skolans kammarensemble Snäckorna följt av piano-, stråk- och sångelever. På scen möter publiken bland annat sångerskan Marta Sälöen som mottog ett av Landskrona kulturstipendium 2013 samt violinisten David Pettersson Eklundh och pianisten Daniel Tomanek som nyligen medverkade i Skånefinalen av musiktävlingen Musik Direkt.

Under lördagseftermiddagen, närmre bestämt klockan 15.00 framträder Kulturskolans sångelever med en sångsoaré på Konsthallen ackompanjerad av Sara Samueldotter.
– Publiken hälsas hjärtligt välkommen till samtliga arrangemang, avslutar Peter Cemjack.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser