Annons

Bostäder på campingen kan stoppas vid valseger för S

”Stoppa bygget på Landskronas camping. Rösta bort Torkild Strandberg den 14:e september.” Så skriver Jonas Esbjörnsson (S) på sin Facebooksida och han får stöd i sitt påstående av kommunalrådet och partikamraten Niklas Karlsson.

Att socialdemokraterna i Landskrona har varit, och fortfarande är, motståndare till att bygga bostäder på campingplatsen i Borstahusen råder det ingen tvekan om. Nu går partiet till val med ett löfte att försöka stoppa bygget.
– Det är fortfarande vår uppfattning att bostäder på nuvarande campingplats är en dålig idé och vid en valseger kommer vi att göra vad vi kan för att freda området för bostadsbebyggelse och exploatering, säger Niklas Karlsson, förstanamn på socialdemokraternas lokala valsedel.

Annons
 

Niklas Karlsson har dock gjort klart att han satsar på en riksdagsplats nästa mandatperiod och vem som tar över hans plats som kommunalråd efter valet har partiet inte velat gå ut med. Ett av de hetaste namnen är Jonas Esbjörnsson och han gör fullständigt klart att han vill stoppa bygget.
– Vinner vi valet så kommer vi att stoppa byggnationen på campingen, säger Jonas Esbjörnsson först.
Men efter att ha funderat så formulerar han om sig.
– Skulle arbetet med att bygga komma igång så kommer det att bli svårt att stoppa men vi ska göra vad vi kan för att förhindra det, säger han sedan.

Om campingen ska bli kvar efter en S-valvinst eller om den ska flytta till den plats där man bygger en ny campingplats idag kan inte socialdemokraten svara på.
– Vad som händer med den nuvarande campingen får vi diskutera fram mellan oss och med Landskronaborna. Platsen är ju ett område som alla Landskronabor ska ha tillgänglighet till.

Roy Wernberg är socialdemokraternas man i Stadsbyggnadsförvaltningen som jobbat närmast projektet och han är försiktig i sina kommentarer.
– Jag vill inte säga att vi stoppar bygget för det kan bli dyrt. Än så länge har det plöjts ner 119 miljoner kronor av dina och mina pengar och skulle byggherrarna, som dock ännu ej betalt in några pengar, skulle begära ersättning för sina omkostnader som de haft så kan det bli mycket dyrt, säger han och mer eller mindre utesluter att platsen där den nya campingen nu byggs återställs.
– Det skulle kosta mycket pengar och är knappast något alternativ.

Nästa vända i ärendet om byggnation på campingen äger rum den 27 maj då kommunfullmäktige ska ta ställning till de markanvisningsavtal som Treklövern med stöd av Sverigedemokraterna vill ha genom med VeidekkeVillatomter AB, HSB Landskrona och Derome Hus AB.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser