Annons

Två NM-silver till Landskrona på Island

Landskrona Taekwondo Akademis Gabriel Berg och Kanokphon Wariwong blev båda silvermedaljörer i sina respektive viktklasser då 2014 års Nordiska mästerskap avgjordes i Keflavik på Island den gångna helgen.
Trots att de båda utövarna från Landskrona blev uppflyttade i sina viktklasser då  deras motstånd uteblivit lyckades man två ta medaljer.
– Killarna svarade för fantastiska insatser på mattan och gjorde  flera bra matcher. Det var lite surt att vi inte fick något guld med oss hem men vi förlorade båda finalerna mot hemmanationen och i Gabriels fall var det väldigt suspekta domslut som gick  emot oss, säger Johan Berg, som utöver att vara sportchef i Landskronaklubben också är förbundets sportkoordinator.

Landslaget vid årets NM bestod av aktiva och ledare ifrån Kem-Joh Taekwodo, Kramfors, WTF Lejon Taekwondo , Göteborg samt Landskrona Taekwondo Akademi. Under ledning av Johan Berg  skördade det svenska landslaget två guld, tre silver och två brons.
– Trots att det kändes helt hopplöst att slå värdnationen på hemmaplan så lyckade vi ändå knipa medaljer i samtliga kategorier. Jag måste vara väldigt nöjd med att samtliga våra sju aktiva tog medalj. Vi avslutade tävlingsdagen med att besöka blå lagunen för att bada i de varma källorna, avslutar Johan Berg.

Annons
 

De svenska guldmedaljerna togs av Linus Dahlund från Kramfors och Pejman Mesori från Göteborg.


Även Kanokphon Wariwong kmep en silvermedalj på Island. Foto: Johan Berg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser