Annons

Nya SM-medaljer i RG

Vid helgens SM-tävlingar i rytmisk gymnastik i Kristianstad  höll sig tjejerna från Landskrona Kvinnliga GF åter väl framme. Flera nya SM-medaljer finns nu att beskåda i staden.

SM-helgen i Kristianstad Arena i rytmisk gymnastik inleddes med ungdomstrupp och Duo,  Trio samt Quattro. Landskrona Kvinnliga GF hade sin lilla ungdomstrupp på plats vid tävlingarna.
– Flickorna var på hugget och gjorde väldigt bra ifrån sig efter förmåga och bärgade en bronsmedalj i den hårda konkurrensen, meddelar Jenny Engdahl.

Annons
 

I truppen ingår Celine Vergara, Emma Jönsson, Lucia Modeér, Astrid Kristensson-Nilsson,
Emma Nilsson, Alma Månsson och Tuva Henckel. Flickorna tävlade i trupp fristående.
Vann gjorde Uppsalaflickorna.
 
Erika Gustafsson och Emma Sandell tog hand om det inofficiella SM –guldet i Duo tävlingen.
– Emma och Erika gjorde två jättefina insatser med sitt fartfyllda bollprogram. Jättehärligt att se. Flickorna har skördat stora framgångar sedan de valde att satsa på Duo, som är en gren i RG som kommer att växa, förutspår Jenny Engdahl.

Wilma Mårtensson och Doruntina Goxhuli hade valt tunnband och genomförde även de en fin tävling. Dessa båda Landskronagymnaster fick ett brons för sina insatser.
 
Tävlingarna fortsatte sedan med den individuella tävlingen där Landskrona Kvinnliga GFs hopp ställdes till Josefine Olsson, Emma Lindahl och Erika Gustafsson.
Det var en mycket spännande tävling bland seniorgymnasterna där guldet togs om hand av regerande mästarinnan Anasatssia Johansson, Stråssa GF. Men hur medaljerna sedan skulle falla var inte klart förrän sista gymnasten i startfältet Josefine Olsson hade genomfört sitt bandprogram.
– Josefine som jagar en plats i det svenska VM–laget presterade lite ojämnt. Men hon fixade silvermedaljen med hem till Landskrona, säger Jenny Engdahl och menar att hennes  insats i bollprogrammet var en upplevelse.

Emma Lindahl gjorde bra ifrån sig på tävlingsgolvet i sitt första senior-SM och hamnade på en fin tiondeplats.
– Emmas bästa insats var boll och band.

Erika Gustafsson som redan vunnit ett guld under dagen gjorde en jämn tävling och blev nummer tolv.
– Hennes bästa insats var också i grenen boll.
 
LKGF hade även en seniortrupp med i tävlingen bestående av Emma Lindahl, Emma Sandell, Erika Gustafsson, Olivia Kristensson-Nilsson och Louise Flemming. Flickorna tävlar på två olika redskapskombinationer. Fem par käglor och 2 band / 3 bollar. I kägelmomentet blev det lite väl många tapp men i boll / band var flickorna nöjda med sin körning.
C4-gymnasterna vann och LKGF hamnade på andra plats.
 
Söndagen inleddes med grenfinaler för seniorgymnasterna och Josefine Olsson hade gått vidare i alla fyra disciplinerna tunnband, boll, käglor och band.  
“Josses” medaljskörd efter bra körningar i finalerna blev tre silver i grenarna tunnband, boll och käglor. I grenen band blev det en fjärdeplats.

Seniortruppen tog silver i både käglor och boll/band vid söndagens finaler där käglorna var det bättre utförda programmet. C4-gymnasterna vann båda gulden.
 
Wilma Mårtensson som även tävlar med Nevis RGs juniortrupp tog silver på lördagen och guld vid söndagens finaltävling.

Anna Gunnarsson coachade flickorna på sitt fina och glada sätt under helgen tillsammans med Åsa Christensson som var med under lördagen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser