Annons

Föreningen Norden på utflykt till Halland

I lördags gjorde Föreningen Norden i Landskrona en bussutflykt till Halland. Resmålet var världsarvet Grimeton.
– Här fick vi en guidad visning av Varbergs Radiostation. Grimeton är ett enastående monoment som representant för kommunikationsteknologins utveckling efter första världskriget. Lunch intogs på Wapnö slott där vi även fick tillfälle att besöka en trädgårdsutställning och göra inköp på gårdens saluhall. Härifrån tog vi oss vidare till Mjellby Konstmuseum. Under sakkunnig ledning fick vi här ta del av Halmstadgruppens konst. De var bland de första svenskarna som likt Picasso och Legér arbetade med att bryta upp motiv i kubistiska kompositioner. Vi fick även tillfälle att bekanta oss med konstnären Agnes Cleve – svensk modernist i världen, meddelar Per Månsson.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser