Annons

Asmundtorp starkast i derbyt

Efter ett par veckor med mindre bra väder var det i fredagskväll perfekta förhållande för en derbymatch mellan Svalöv och Asmundtorp. Gästerna visade sig vara starkast över 90 minuter och kunde vända ett underläge till en 1-2 seger.

Redan efter 10 minuter stod det 1-0 till Svalöv.  Målet inprickat av den tidigare BoIS:aren  Niclas Nielsen som kom fri på vänsterkanten och klippte till då Asmundtorpsförsvaret låtit bollen studsa istället för att rensa bort på ett tillslag.

Annons
 

Efter dom inledande 20 minuterna vaknade Asmundtorp till och visade prov på offensiva kvalitéer med bra kombinationsspel och fina löpningar på offensiv

I andra halvlek fortsatte Asmundtorp trumma på och tryckte Svalöv längre och längre bak i banan. Krafterna började tryta hos hemmalaget och man förlitade sig på att långbollarna skulle leta sig fram till sina snabba forwards.   

Kvitteringen kom fullt rättvist i den 60:e matchminuten genom Daniel Thukanen som på en halvvolley placerar bollen i målvaktens vänstra hörn.
 
Marcus Persson i Asmundtorp kunde sedan i den 75:e matchminuteb enkelt bredsida  bollen i mål och därmed fastställa slutresultatet till 1-2.
Sett till 90 minuter är vi det bättre laget men prickar Svalöv rätt med sina långbollar så har dom kvalité framåt att slå vilken lag som helst i serien.  Vi lyckades stänga igen förutom vid ett tillfälle idag. Jag är mest nöjd med spelet på offensiv planhalva, där gör vi årets bästa match hittills i år med bra fantasi och löpvilja. Är man konsekvent i de man gör där framme så kommer chanserna till sist och det visade sig idag. Mindre nöjd är jag med spelet med boll från våra defensiva spelare. Där måste vi upp i ett högre bolltempo. Sen får vi inte glömma vår inställning och arbetsmoral idag, den är fantastiskt. Att vi sen inte heller drar på oss en enda varning i ett derby är också en del jag är otroligt nöjd med, säger Asmundtorps lagledare Martin Olsson efter matchen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser