Annons

Politiker ”snick-snackade” kultur på museet

På torsdagseftermiddagen mötte åtta lokala partier upp på museet för att berätta om sin syn på kulturlivet i staden och på hur de ser på framtiden. Framträdandet var dock annorlunda. Istället för en vanlig paneldebatt så använde man presentationsformen PechaKucha. Uttrycket betyder ungefär snick-snack. Med blandad framgång presenterade partiernas företrädare sina tankar. Samtliga dagens partier som sitter i kommunfullmäktige, förutom Miljöpartiet, var representerade och så var även Feministiskt initiativ och Piratpartiet. De flesta fall rådde mer eller mindre konsensus. Så många löften gavs dock inte. Centerpartiet sade dock att de ville skapa ett digitalt musikhistoriskt arkiv med musik från Landskrona. Ett annat löfte gav Socialdemokraternas Bo Fridh som intygade att ett bibliotek skulle öppnas upp i Karlslundsområdet. För arrangemanget stod PechaKucha Landskrona med Sanna Lilie i spetsen. – Jag tyckte att det var mycket lyckat och politikerna var duktiga. Allt är filmat och kommer att läggas upp på Youtube så fort jag har redigerat och klippt färdigt materialet. Förhoppningsvis ligger allt uppe nästa vecka och då kan alla ta del av vad politikerna sade. Vi fick dock problem med ett minne när Piratpartiet skulle tala. Men det är tyvärr sådant man aldrig kan gardera sig emot, säger Sanna Lilie. Följande politiker var på plats och representerade sina partier: Bo Fridh (S), Gunlög Stenfelt (FP), Erik Raita (M), Johanna Ivarsson (FI), Michael Andersson (PP), Magne Jönsson (V), Daniel Petersson (SD) samt Marko Huttunen (C).

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser