Annons

Nypremiär för hygge på kajkanten

Påtagligt nervösa smygöppnade de nya ägarna av Seglarpaviljongen Jonas Swärd och Mikael Schvili sin restaurang i onsdags. Detta utan någon form av kommersiell marknadsföring. Som ringar på vattnet spred det sig dock att krogen under vattentornet slagit upp sina portar för säsongen och när Landskrona Direkt tittade förbi på torsdagskvällen var det nästintill fullsatt på den stora uteserveringen.
– Det är en dröm som gått i uppfyllelse, säger den upprymde och nyblivne krögaren Jonas Swärd, som tidigare arbetat som lärare i kommunen.
– Det är klart att man alltid fantiserat om att få driva något eget. Det kändes faktiskt lite overkligt när jag kom hit i morse. Ställde mig på uteserveringen, rättade till ett bord och njöt av utsikten innan jag låste upp.

Seglarpaviljongen har fått en varsam uppfräschning invändigt av de nya krögarna.
– Vi vill att alla ska känna sig välkomna här. Det ska vara anspråkslöst men med hög trivselfaktor, säger Jonas Swärd samtidigt som ett par gäster flyttar sitt bord för att få lite mer sol på sig.
– Precis så ska det vara, säger han och ler.
– Då trivs vi alla. Här ska den kostymklädde kunna snacka med snubben i hawaiiskjorta. Alla ska njuta och trivas av god mat och hygge, säger han och menar att den goda stämningen historiskt sitter i väggarna på paviljongen.

Det kommer att bjudas på frikostiga öppettider men lunchen hoppar man över, åtminstone inledningsvis.
– Vi har haft några få förfrågningar om detta. Vi får utvärdera om ett par veckor, säger Jonas Swärd som i sommar också hoppas kunna bjuda på livemusik på kajkanten.
– Det finns många duktiga ungdomar på diverse musikskolor runt om i regionen. Dessa hade jag gärna upplåtit en scen åt. Dessutom kommer säkert några lokala förmågor att spela här men idag är det för tidigt att säga i vilken omfattning vi kommer att bjuda på detta. Personligen hade jag gärna också kunnat tänka mig jazzsöndagar så som Poul hade det, avslutar han och hastar iväg för att ta upp nya beställningar.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser