Annons

Erik Andersson sänkte Gais i slutsekunderna

Det sägs att tur och otur brukar jämna ut sig i fotboll. Och betänker man att BoIS tappade segern mot Varberg i 96:e minuten tidigare i vår och att man idag gjorde 2-1 i den 93:e minuten så kan man inte annat än hålla med. Frälsaren denna gång var Erik Andersson.

Förutsättningarna för fin fotboll kunde knappast bli bättre. Strålande vackert väder och en sällan skådat grön fotbollsplan var vad som mötte de 1841 åskådarna som valde att se matchen på IP och inte på TV. Matchen började en aning trevande och fram till mitten av första halvlek var Paul Torres två skott över det närmaste man kunde betrakta som målchanser.
I minut 23 kom matchens första mål och det var Adam Eriksson som noterades för målet. Det var ett skott som träffade Johnny Lundberg och ändrade riktning innan bollen letade sig in i maskorna till vänster om Amr Kadourra.
Det skulle dock bara dröja tre minuter innan kvitteringen kom. Det var Surprise Ralani som fick till ett inlägg från högerkanten. På detta nådde Andrew Stadler högst och hans nick gick vidare till Niclas Rönne som nickade i mål.

Annons
 

Så mycket mer hände inte under de första 45 minuterna. Generellt kan man säga att Gais anfall var lite längre medan BoIS kontringar var lite vassare.

Andra halvlek såg till stor del ut som den första. Inget av lagen tog över kommandot och vilket lag som helst skulle kunna ta ledningen.
Efter en timmes spel byttes Rönne och in kom Karim Sadat som blev spelklar tre timmar innan avspark. Om det var bytet eller att Gais drog sig en aning tillbaka som gjorde att BoIS tog över ska vi låta vara osagt. Men båda lagen skapade några halvchanser, dock utan att det var riktigt hett.
De flesta i publiken var beredda på att gå hem, halvt om halvt nöjda med en pinne men det skulle Erik Andersson ändra på. I den tredje och sista tilläggsminuten drev han bollen från egen planhalva, drog ett par man och passade Surprise Ralani på vänsterkanten. Nästan vid kortlinjen slog han sedan bollen snett inåt bakåt och där mötte Erik Andersson med ett perfekt skott som smet in intill Tommi Vaihos högra stolpe.
– Det var en obeskrivligt skön känsla. Och segern var oerhört viktig, sa han efter matchen.

BoIS tränare Jörgen Pettersson var av naturliga skäl uppåt.
– Det var en jämn match men för en gångs skull så var det vi som hade flyt. Grabbarna ska ha en stor eloge. Nu hoppas jag att segern kan hjälpa oss att slappna av lite så att det inte är så stelt, säger tränare.

Även Niclas Rönne är glad som en speleman efter matchen.
– Skönt med rättvisa. Vi spelade bra mot Östersund och förlorade. Idag spelade vi inte lika bra men vann. Sådan är fotbollen, säger han och berömmer laget i allmänhet och de båda amerikanerna i synnerhet.
– Hela laget kämpar tillsammans och jobbar för varandra. Sedan har vi Paul Torres och Andrew Stadler som sliter något kopiöst och det inspirerar oss andra att kämpa än hårdare. Fortsätter vi bara att göra vårt yttersta så kommer vi att klättra, säger han.

Närmast väntar en bortamatch mot Jönköpings FF den 24 maj.

Se målen här (Fotbollskanalen)

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser