Annons

Blondie – från Landskrona till New York

Mitt i smeten av konstnärer, modeller, musiker, skådisar och hipsters som igår gästade solglasögontillverkaren Ray Bans stora endagsevent  i New York, befann sig konstnären Ian Berry från Landskrona.
Jag fick äran att överlämna mitt senaste verk, en tavla föreställande Debbie Harry till henne personligen, berättar han om konstverket som precis hunnits färdigställas och där den blonde punkikonen bär, just ett par mörka Ray Bans.

Landskrona Direkt gästade Ian Berry eller som han kallar sig som konstnär Denimu för ett par veckor sedan när han var mitt uppe i arbetet med att färdigställa tavlan som liksom annat konstnären gör, är gjord helt i jeanstyg.

Annons
 

Just jeans är ett av materialen som kommer att pryda bågarna på den nya kollektionen av solglasögon för 2014/2015. Övriga är läder, stål, titanium och sammet. För att presentera de nya materialen hade man byggt upp olika workshops i utställningslokalen i New York och lovorden haglade över jeansavdelningen som Denimu satt sin prägel på och där han under eventets gång fanns på plats med sin sax och arbetade.

Det har lossnat rejält för Ian Berry sedan vi första gången skrev om honom. New York Times har bokat in en intervju och landskronakonstnären har synts i såväl BBC som i flera av de största mediabolagen.  Och flera stora varumärke har fått upp ögonen för hans konst.

Nyligen köpte Pepe Jeans London hans “News stand” för att låta ”det mäktigaste konstverket skapat i Landskrona” resa runt i världen för att visas i klädkedjans butiker. Just nu finns det i Barcelona.

Frågan är om Landskrona kan hålla kvar världsartisten Denimu?
Det börjar redan bli trångt i min ateljé. Jag hoppas verkligen att Kela får till ett kreativt hus i Weibulls gamla frötork. Där har jag redan sett ut ett rum som kan bli fantstiskt som ateljé, avslutar han.

När sedan Debbie Harry och Blondie från scen brakade på med Beastie Boys – You Gotta Fight For Your Right To Party, var försommarkvällen i New York fortfarande ung och tankarna långt från stadens kulturpolitiska debatt på museet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser