Annons

Unga entreprenörer möts för att skapa tillväxt

Tre utvecklar en metod för hållbart jordbruk En annan brygger öl. De unga entreprenörerna för Landskronaföretagen Neco, Karl Roos 24, Alexander Johansson 27, Emil Rosén 24 samt Joacim Larsen 26 på Brygghuset Finn tillhör fyra av de 40 unga skånska entreprenörer som deltar i nätverket Entreprenör Skåne. Bakom nätverket står Region Skåne tillsammans med Skånes kommuner och det gemensamma temat i år är kulturella och kreativa näringar. – Landskrona kommun har varit otroligt hjälpsamt på många plan. Några bra saker med att vara entreprenör här är att vi har fått moralisk samt praktisk support från första steget. Inte bara efter att det har börjat flyta på, säger killarna i Neco som arbetar inom jordbruksbranschen och får medhåll av Joacim Larsen, VD på Brygghuset Finn som menar att även landskronaborna och lokala företag visat stöd, entusiasm och intresse för det nyetablerade bryggeriet. Idén till Entreprenör Skåne föddes på ett seminarium i Almedalen 2012 där miljöministern Lena Ek välkomnade en ung entreprenör från vardera av Skånes 33 kommuner till ett möte för att diskutera hur små entreprenörer kan jobba med globala utmaningar för att skapa tillväxt. Efter två initiala träffar i Kristianstad och Malmö träffades de unga entreprenörer i fredags för att åka till Köpenhamn. På morgonen fick nätverket möjlighet att träffa och prata med David Sim, partner och creative direktor på Gehl Architects, och på eftermiddagen genomfördes en workshop med danska entreprenörer på projekthuset KPH. Syftet med dagen var att deltagarna i nätverket skulle lära känna varandra och att få inspiration och tips kring hur små kreativa firmor kan jobba med stora internationella projekt. Dessutom kan de små företagen få draghjälp av varandra och hitta samarbetsformer – många små snabba företag är mer hållbart än få stora långsamma. Deltagarna kommer mötas på olika nätverksträffar och evenemang under 2014. Genom att samla de unga företagarna och skapa ett nätverk hoppas Region Skåne kunna bidra till utvecklingen av deras företag, men också att lyfta fram dem som inspiration för andra unga entreprenörer. Läs mer om Entreprenör Skåne på Skane.com.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser