Annons

Lena Carlsson släppte bok på Mårbacka

Den 1 maj var det boksläpp på Mårbacka i Värmland. Det var Landskronaförfattaren Lena Carlsson som presenterade sin nya bok ”Arbetarbostaden på Selma Lagerlöfs Mårbacka”.
– Boken handlar om den arbetarbostad på Mårbacka och de femton personer som bodde och arbetade där efter att Selma Lagerlöf köpt tillbaka fastigheten 1910 då hon fått nobelpriset, säger Lena Carlsson.

Det var Mårbackastiftelsens ordförande Anette Rhudin som undrade om Lena Carlsson inte ville skriva en bok om arbetarbostaden.
– Naturligtvis tackade jag ja. Jag började den sjätte maj 2013 med att intervjua en man som heter Hilding Bergqvist som bodde i arbetarbostaden när han var liten. De som figurerar i boken är främst hans föräldrar och andra släktingar som bodde och arbetade på gården, säger författaren och förklarar.
– Det hade varit tuffa tider men det blev stor skillnad när Selma köpte tillbaka Mårbacka. Hon hade ett starkt socialt engagemang med sig från sin tid i Landskrona och detta förändrade livet för de anställda och det är detta liv och denna gärning som boken handlar om.

Annons
 

Till skillnad mot Lena Carlssons tidigare verk som beskriver brevväxlingen mellan Selma Lagerlöv och hennes vänner, vilka hade ett format som var stort och tungt så är denna bok betydligt mindre och lättare. Förutom att det är en vacker bok så är den lättläst och bilderna från Mårbacka är många.
– Jag hade två krav om jag skulle skriva boken. Det första var att den skulle vara lätt att ta till sig så att den skulle vara lätt att sälja. Det andra kravet var att den skulle vara vacker. Jag fick ja på båda frågorna och då kontaktade jag Christer Strandberg. Han sa ja och då visste jag att det skulle bli en fin bok, avslutar Lena Carlsson.


Lena Carlssons nya bok är mycket lättläst och i ett behändigt format.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser