Annons

Gooners kröner säsongen tillsammans på lördag

På lördag vankas det FA-cupfinal och några få lyckliga Landskronabor kommer alldeles säkert att vara på Wembley i London för följa matchen på plats. Helt klart är att många av stans Gooners kommer att se matchen tillsammans. Som vi tidigare berättat så är Landskrona stads ekonomichef, Per-Mikael Svenssons, stora vurm i livet det engelska fotbollslaget Arsenal. Hans passion för fotboll är så stor att han rent av har årskort på såväl på IP som på Emirates. – Det är naturligtvis en samvetsfråga hur jag gör när BoIS och Arsenals matcher krockar, sa han till Landskrona Direkt i höstas och förståelsen att han nu väljer att resa till London imorgon istället för att ta sig ut till IP är nog stor även hos den mest inbitne BoIS:aren. – Eftersom jag har säsongskort på Emirates så fick jag vara med i utlottningen av de 25 000 platserna som Arsenal tilldelats på Wembley till lördagens FA-cupfinal mot Hull. – Jag hade tur. Det ska naturligtvis bli en fantastisk upplevelse. Jag var över och såg semifinalen mot Wigan också, berättar ekonomen som i helgen gjorde bokslut över sin Arsenalsäsong. – Jag var över och såg nio ligamatcher, en Champions League match, samt då semin och finalen i cupen, så sammanlagt blir det tolv matcher på plats. Eftersom jag sedan kunnat sälja min biljett till andra medlemmar i Arsenal de gånger jag inte kunnat vara på plats så blev där en peng tillbaka, vilket gjorde att jag också köpte ett nytt årskort till nästa säsong, säger han. Arsenal inledde årets säsong i Premier League övertygande och såg länge ut att aspirera på ligatiteln. – Men sen fick vi tunga skador. Hade Aaron Ramsey, Mesut Özil, Jack Wilshere och Theo Walcott fått spela under hela säsongen, så tror jag vi vunnit ligan, säger Per-Mikael Svensson som ser med tillförsikt på framtiden. – Jag tror redan nu på en riktigt bra säsong till hösten. I höstas bildades Arsenal Sweden Landskrona och dessa har bokat uteserveringen på O’Learys inför lördagens final. – Jag har lovat skicka lite liverapporter från förberedelserna samt inne från Wembley till gänget som ska se matchen tillsammans i stan, säger Per-Mikael Svensson. Lokal ”kändisar” som håller på Arsenal: Per-Mikael Svensson, Christer Strandberg, Roland ”Stolle” Telin, Michael ”Svegis” Svegbrandt, Petri ”Pekka” Manu, Mats ”Stampe” Malmsten, Mats ”Sillen Lindblad, David Vrabl, Anette Sportare, Lars Nileskog, Olof Andersson, Börge Pettersson. Uffe ”Dolle” Paulsson, Krister Backman, Lillis Jönsson, Christian Holmgren, Johnny Karlsson, Anders Lindfors, Mike Salonen och Staffan Bucander samt naturligtvis många fler. Här kan du bli medlem i Arsenal Sweden Landskronas Facebookgrupp. Matchen börjar klockan 18 svensk tid och då kommer blickarna var klistrade på de fem skärmarna som kommer att visa matchen på uteserveringen. – Det kommer rent av att komma danska Arsenalfans för att se matchen tillsammans med oss, säger Petri Manu, en av initiativtagarna till Arsenal Sweden Landskrona och uppmanar stans alla Gooners att se matchen tillsammans. – Ta på dig din Arsenaltröja, halsduk, keps, ta med flagga eller något annat så färgar vi O´Learys röd och vit. Avslutningsvis, inne på ämnet Wembley och engelsk fotboll kan vi meddela att det även till nästkommande lördag, under Landskronadagen kommer att samlas fotbollsfans på stan. På Speakers Corner kommer då playoff-finalen mellan QPR- Derby att visas.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser