Annons

RG-gymnaster på väg upp

I lördags var det äntligen dags för Landskrona Kvinnliga Gymnastikförenings yngsta gymnaster att få visa upp sig på tävlingsmattan. Tävlingsklassen för dessa flickor benämns som ”På väg upp” och här visar de unga talangerna upp obligatoriska program.

Programmen för terminen är ett fristående utan handredskap och tunnband.
”På väg upp” låg som sista punkt, under tävlingsdagen i Kristianstad vilket gjorde att nerverna hos flickorna både hann komma och till viss del försvinna. 
– För Miranda, Agnes, Milena och Lina, fyra av våra sju deltagande, var det första tävlingen någonsin. Trots detta tog inte nervositeten överhand utan känslorna av att äntligen få visa vad de lärt sig under terminens gång var minst lika närvarande. Alla fyra gick ut på tävlingsmattan, gav allt och genomförde fina program. Eftersom det var första gången som flickorna tävlade var de bara med i grenen fristående, berättar tjejernas tränare Louise Flemming.

Annons
 

– För Sanna, Diana och Linnea som tävlade i både fristående och tunnband fick vi likaså se fina prestationer. Linnea knep bronsmedaljen efter två väl genomförda program, Sanna som körde ett fantastiskt tunnbandsprogram blev sexa och Diana, efter två stabila program, slutade på en sjunde plats. Sammanfattningsvis var vi alla, både gymnaster, tränare och domare mycket nöjda med dagen och ser redan fram emot nästa tävlingstillfälle, avslutar Louise Flemming.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser