Annons

Hamnluckan öppen på Restaurant Day

Från Hamngatan kan man just nu följa arbetet med renoveringen av kajen vid gamla Köpenhamnsläget. På lördag hamnar den lilla gatstumpen mitt över Nyhamn i ett internationellt matfokus.
Då kan man ur ett köksfönster på Hamngatan 4 bli serverad angloskånsk fusionfood i form av ”Borstahustorsk and chips med ramslöksaioli”.
Det är Linda Hallberg som även i år hakar på när det firas Restaurant Day i minst 34 länder och med sammanlagt över 2000  endagsrestauranger.

Restaurant Day startades i Helsingfors 2011 och drivs frivilligt av eldsjälar världen över och en av dessa är Linda Hallberg från Landskrona.
– Jag fick en utmaning av en vän i april 2013 att köra pop-up restaurang för en dag via  konceptet Restaurant Day, berättar hon om arrangemanget som alltså är till för privatpersoner och föreningar och inte redan existerande restauranger.

Annons
 

Fyra gånger om året: i februari, maj, augusti och november, alltid på en lördag eller söndag hålls Restaurant Day och senast i februari, körde Linda Hallberg gourmékorvkiosk ur sitt för ändamålet perfekta lilla köksfönster.
– Mat är min hobby och traditionellt mathantverk är det jag växt upp med. Jag jobbar som projektledare inom landsbygdsprogrammet och kommer därigenom i kontakt med många av våra fantastiska lokala producenter, säger Linda Hallberg.

Första gången Linda Hallberg deltog var i maj ifjol då hon serverade ”3 små rätter på skånska” och på sensommaren bjöd hon i till fika.
Restaurant Day för mig är framför allt kul.  Det är även kreativt, oväntat och socialt. Det är också häftigt att veta att samma dag finns massor av pop-up restauratörer runt om i världen som gör samma sak.  Jag försöker så långt det går jobba utifrån säsongsvaror och testar nya koncept varje gång. All mat lagas givetvis från grunden, utlovar Linda Hallberg som kommer att hålla öppet i Hamnluckan klockan 12-18.

Notera att förbokning krävs, vilket enklast sker via epost till hellalinda@hotmail.com. En portion angloskånsk fusionfood går loss på 60 kronor.

Läs mer om Restaurant Day på www.restaurantday.org.


Med lite sol på lördag kan det åter se ut så här på Hamngatan.Foto: Privat.


Gourmetkorven som serverades i vintras. Foto: Privat.


I år hoppar Malmö på Restaurant Day men i Landskrona har vi varit med längre än så. Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser