Annons

Tillväxtdagen med fokus på företagande och entreprenörskap

Fredag den 23 maj är det dags för Tillväxtdagen, en dag för att skapa möten och inspireras kring företagande, entreprenörskap och tillväxtfrågor. Bakom arrangemanget står Företagsarenan och Uppstart Landskrona i samarbete med Landskrona stad.
– Denna dag kom till när vi i tidigt skede i våras inledde en diskussion med Företagsarenan om att försöka åstadkomma en företagsmässa som en del i programmet i vårens första Landskronadag under lördagen den 24 maj, berättar Thorsten Karlén, stadens enhetschef med ansvar för bland annat evenemang och destinationsutveckling.
Tillsammans med Uppstart Landskrona, Företagsarenan och Landskrona stad  så började vi spåna kring att skapa en innehållsrik dag mer riktad åt företagare eller personer på väg att starta upp en verksamhet.

Dagen inleds med ett frukostseminarium på Landskrona teater på temat tillväxt och arrangeras av Uppstart Landskrona. Uppstart Landskrona verkar bland annat för ett samlat och integrerat näringsliv med tydligt fokus på sysselsättning.  Under seminariet kommer Thomas Abrahamsson, vd för Enercon Windtower, Magnus Malmqvist, vd på DSV Road, Anders Persson, vd på Parajett samt Solbritt Andersen, vd för Astrid & Friends belysa olika delar inom företagandet och entreprenörskapet. 
– Målet är att skapa ett återkommande forum för stadens näringslivsaktörer, samt att inspirera och inge framtidstro och framåtanda, säger Michael Herbing, vd Uppstart Landskrona.

Annons
 

Efter seminariet som leds av Jesper Aspegren går deltagarna ner till Arenamässans tält på Kasernplan och kl. 10.00  inviger han även Arenamässan ihop med Företagsarenans representanter.
– Efter fjolårets jubileumssuccé på Skeppsbrokajen med flera tusen besökare och över sextio utställare på Företagsarenans företagsmässa storsatsar nu vårt nätverk på Kasernplan. Det blir utställare, spännande möten och seminarier. På eftermiddagen gästar vår landshövding Margareta Pålsson mässan för att se och möta bredden i Landskronas näringsliv, säger Göran Green, ordförande i Företagsarenan

Under den efterföljande Landskronadagen på lördagen är mässan öppen även för allmänheten mellan kl. 10.00 – 18.00.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser