Annons

Populärt lopp får uppföljare

Citadelloppet startade 2013 i samband med Idrottsfesten som arrangerades för att fira Landskrona Stads 600-års jubileum. Så populärt blev loppet att man nu satsar på en uppföljare. Lördagen den 23 augusti är det dags igen.

Första året anmälde sig cirka 400 personer till Citadelloppet och i år hoppas man på dubbelt så många deltagare.
– Vår förhoppning är att evenemanget ska locka 800-1000 deltagare, säger Jens Andersson, tävlingsledare för loppet.
– En detalj som gör att vi tror på många nya i spåren är att alla anställda inom kommunen får springa loppet gratis.

Annons
 

Evenemanget, som arrangeras av Friskis & Svettis består av lopp för både barn och vuxna. Det finns möjlighet för barn mellan fyra till tolv år att springa i Citadellknatet (0,75/1,5 km) inne på Citadellet. För de lite äldre barnen och vuxna finns sedan tre olika distanser i Citadelloppet. 2,5/5/10 km. Utöver detta finns även möjlighet att springa i ett stafettlag (4×2,5 km). Bansträckningen är både varierad och vacker.
– Banan för Citadelloppet startar inne på Citadellet. Sedan springer man runt caféet, svänger ut över bron och höger förbi Strandpaviljongen och norrut. Förbi hundrastplatsen och sedan höger förbi engelska huset. Därefter höger över bron och igenom Sveriges äldsta och finaste koloniområde. Sedan viker man av höger ner på grusvägen mot Konsthallen och tar höger över bron in på Citadellet igen, berättar Jens Andersson.

Landskrona har saknat ett ordentligt motionslopp för den stora allmänheten. Helsingborg har Springtime, Malmö har Malmömilen, Lund har Lundaloppet.
– Det är dags att Landskrona får sitt egna motionslopp. Tanken är att det ska bli hela Landskronas lopp, avslutar Jens Andersson.

Information och anmälan till Citadelloppet görs på citadelloppet.se. Citadelloppet finns även på facebook.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser