Annons

Observatoriet Stjärneborg återinvigs

Det har gått tio år sedan observatoriet Stjärneborg på Tycho Brahe-museet på Ven öppnades upp för allmänheten och föreställningen ”Tänk om det är så!” invigdes. Detta firas i år med en alldeles ny föreställning som har premiär på lördag.
– En arbetsgrupp har de senaste två åren arbetat med bland annat teknik, manus, animationer och skådespel och vi är nu väldigt stolta över att kunna visa upp den nya föreställningen, säger Mattias Larsson, tf platschef på Tycho Brahe-museet.
– Stjärneborg har en alldeles särskild plats i vetenskapshistorien och den grundforskning som skedde där under slutet av 1500-talet ligger på flera sätt till grund för det våra barn lär sig om rymden i skolan.

På lördag klockan 13.00 invigningstalar idéhistorikern Håkan Håkansson och sedan visas den nya föreställningen upp. Till entrépris har man också möjlighet att följa med på en guidad tur på museiområdet.
Den nya föreställningen visas på svenska, danska, engelska och tyska.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser