Annons

Centerns EU-etta gästade Landskrona

Av Sveriges tjugo EU-parlamentariker företräder en Centerpartiet. Det är Kent Johansson som på tisdagen gästade Pumphuset i Borstahusen för att gjuta mod i sina lokala partikamrater.
– EU-valet är viktigare än vad många tror. Rent allmänt tror folk att EU ligger bortom riksdagen men jag brukar hävda att EU ligger hitom, det vill säga mellan kommunerna och riksdagen, säger han efter att ätit lunch bestående av torsk fiskad i Öresund.
– Vad gäller mat, jordbruk, livsmedel och inte minst fiske så är EU på riktigt. Det är där de flesta besluten tas. Personligen vurmar jag mest får miljö- och klimatfrågor vilka ofta går hand i hand med just jordbruks- och fiskefrågor.

Samtidigt som det sparas in på det mesta inom vård, skola och omsorg, inte minst i Landskrona, så ropas det på bättre kvalitet på bland annat skolmaten samt att den ska bestå av mer närproducerat.
– Det behöver inte bli dyrare för att man köper miljövänligt och närodlat, poängterar Kent Johansson.
– Dessutom har regelverket ändrats för att upphandlingarna ska kunna bli bättre. Det går alltså inte att skylla på att man måste upphandla i framtiden, säger EU-parlamentarikern.

Annons
 

Runt Landskrona ligger, enligt många, Sveriges bästa åkermark. Något som Kent Johansson hoppas kunna se även i framtiden.
– Gröna näringar är en framtidsbransch, ett måste, och jag tror att bortrationaliseringen av det småskaliga jordbruket har bromsats upp. Jordbruksarbetet måste dock kopplas mer till miljöarbetet, menar Centerpartisten.

Normalt är Kent Johansson en resande man. Två veckor i Bryssel följs av en vecka i Strasbourg. Sedan blir det en vecka i Sverige innan det bär av till Bryssel igen.
– Jo, det blir många nätter hemifrån. Jag var faktiskt den första kunden i min väskaffär i Kalmar som kommit in för ett däckbyte på resväskan eftersom de gamla var så slitna, säger han och skrattar.

Han blir dock snabbt allvarlig igen och riktar en uppmaning till alla och envar.
– Jag vill uppmana alla att gå och rösta. Dessutom vill jag att alla ska uppmana alla de känner att gå och rösta. Och förtidsrösta gärna. De brukar sägas att valet är den 25 maj men jag brukar då svara att det är då vallokalerna stänger. Det finns ingen anledning att vänta.


Marko Huttunen är Landskronacenterns förstanamn på kommunfullmäktigelistan och han var med när EU-parlamentarikern Kent Johansson gästade Landskrona. Så var också Ylva Nordberg (tvåa på C-listan), Ronald Gummesson (fyra på samma lista), Sven Svederberg (trea samt ordförande i Centerpartiet Landskrona), Ingvar Larsson (Nr 25 och vice ordförande) samt Sven-Olof Birgersson (sekreterare).

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser