Annons

Ekologiska mattor på museet

Mellan den 8 juni till den 3 augusti kan mattälskare får sitt lystmäte tillgodosett på museet. Det är utställningen Re Rag Rug som kommer att finnas till beskådan.

Re Rag Rug startade som ett experimentellt designprojekt som utforskar mattans sociala och ekologiska hållbarhet, av Katarina Brieditis och Katarina Evans. På utställningen kommer besökarna att kunna ta del av mattor tillverkade av återvinningsmaterial.
– Mattan är den ultimata textila möbeln. Genom tiderna har den hängt på väggar och i tak, legat på bord, sängar och golv. Mattor har en avgörande betydelse för rummets akustik samt skyddar från golvkyla och drag. Som arkitektoniska element samlar de grupper av möbler till rum i rummet och utgör ofta ett betydelsefullt estetiskt inslag till rumsbilden. Mattor ska tåla att stå, gå och krypa på och är viktiga, starka kulturbärare i de flesta delar av världen, berättar Katarina Brieditis, en av skaparna till de tolv mattorna som ställs ut.

Annons
 

I samband med utställningen arrangeras program på Landskrona museum. Först ut är en workshop – RagDolls med Lina Oj som hålls redan den 25 maj.
– En RagDoll kan vara fin, ful, rolig, monsterlik, skrämmande, söt, traditionell eller egensinnig. Med Lina Oj som inspiratör syr vi personliga RagDolls, eller trasdockor av återbrukade textilier och resttyger. Den som vill kan sedan anmäla sin RagDoll till sommarens lilla extrautställning på museet, säger Lena Hector, stadsantikvarie på museet.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser