Annons

Blekt Wormo förlorade hemma

Många väntade sig att IK Wormo skulle hämta hem ännu en seger i Div 5 Västra, men ack vad man bedrog sig. Gästerna visade hemmafavoriterna var skåpet skulle stå och kunde vinna med (1-1) 1-2.

Det var dock wormokillarna som tog tag i spelet direkt i matchinledningen med bland annat ett ribbskott av kapten Jesper Ågren.
Tyvärr tappade vi kommandot och spelet blev sämre, vilket gav Snogeröd chansen att börja ta för sig och i åttonde minuten halkade Jonas Lindh på den blöta planen vilket friställde snogerödforwarden helt och han gör enkelt mål genom fin placering förbi Andreas Borg, säger Wormos tränare Dick Melin.

Annons
 

Efter det tidiga baklängesmålet försökte Wormo få igång sitt spel men det är slarvigt och dåligt i passningsspelet och det blir många missförstånd.  Farlighet blir det först när Martin Baric och Jesper Ågren kommer förbi på kanterna. I 22 minuten utmanar nämnde Baric sin ytterback i fart in i straffområdet och fälls och Wormo får straff. En straff som Jonas Lindh säkert sätter i mål. Nu trodde åskådarna på Exan  att Wormo skulle växla upp, men det blir inget riktigt tryck mot Snogeröd och ingen kvalitet i anfallsspelet.

Andra halvlek inleds med en fin chans för Wormo där Jesper Ågren tvingar gästernas målvakt till en kvalificerad räddning på hans nick och där Beron Shala sedan fri framför mål skjuter över. Därefter tappar Wormo igen i både fart och kvalitet. Snogeröd däremot lyckas i nästan varje anfall de genomför få ett skott på mål varav en del är verkligt farliga och Borg i wormomålet tvingas att agera. På en hörnvariant i 75:e matchminuten trycker en Snogerödspelare bollen på distansskott i bortre krysset. Tyvärr för Wormo så orkar inte killarna i laget att samla ihop sig som en enhet utan man fortsätter att till stora delar jobba en och en, i bästa fall två och två, både offensivt och defensivt och det räcker inte mot Snogeröd som vinner matchen rättvist.

– Det är starkt av Snogeröd att komma till Exan och ta med tre poäng från ett vanligen hemmastarkt lag. För oss gäller det att snabbt samla ihop oss och hitta tillbaka till samspel och laganda inför nästa match, avslutar Dick Melin.


Gästande Snogeröd bör inte underskattas.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se


Kapten Jesper Ågren i Wormo.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se


Kraftfullt utkast av Andreas Borg.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se


Cyril King i Wormo viker inte ner sig.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se


Jesper Ågren inledde med ett ribbskott och bjöd sedan på flera bra målchanser.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se


Cyril King i Wormo har fullt fokus på lädret.
Foto:Ulf Bjarke – www.landskronafoto.se

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser