Annons

Falcons räddade av mobiloperatör

I höstas var ekonomin körd i botten för innebandylaget Falcons i Landskrona. Igår blev det dock klart att framtiden är räddad. Det är mobiloperatören SST Net som går in i klubben som storsponsor och därmed kan Falcons, eller SST Net Falcons som klubben kommer att heta efter årsmötet i juni godkänner allt, blicka framåt.

Framtiden var mycket oviss för innebandylaget Falcons i Landskrona i höstas och spelarna i A-truppen hade fritt att söka nya klubbar om de så ville. Anledningen var att ekonomin var körd i botten och lönerna kunde inte betalas ut. Spelarna knöt dock näven i fickan och lyckades ta sig till allsvenskt kval.
– Det ekonomiska läget var en ryggsäck som klubben burit med sig sedan fem år då man gjorde en storsatsning på att ta sig till Svenska Superligan. Laget föll dock på målsnöret och sedan dess har tillvaron varit hård, säger klubbens ordförande Lars Persson.

Annons
 

Det treåriga avtalet består i att SST Net, som är ett fristående företag i Landskorna under Svensk Säkerhetstjänst, går in med en ansenlig men ”hemlig” summa direkt och därefter kommer klubben att tjäna mer om de som tecknar mobilabonnemang vill stödja Falcons. Som motprestation kommer klubben att heta SST Net Falcons.
– Sedan vill vi inte gå in och pela i klubbens verksamhet. Det betyder alltså att vi stöder hela klubben och inte bara A-verksamheten eller ungdomssidan, säger Peter Persson, försäljningsansvarig och delägare i SST Net.

En som är glad idag är A-lagstränare Patric Johansson som har ett år kvar på sitt kontrakt och nu kan ta nya tag för att nå målet att ta Falcons till Allsvenskan.
– Det känns skönt på så vis att vi nu kan hålla vad vi lovar till vår trupp. De har visat stor lojalitet och nu ska vi förhoppningsvis kunna fokusera mer på innebandy än annat. Vi kör igång redan nästa vecka, säger han.

Ordförande Lars Persson tycker också det är skönt att man nu kan fokusera på kärnverksamheten i större mån men han betonar att avtalet inte innebär att man inte behöver fler sponsorer.
– SST Net är loket men vi behöver många vagnar med på spåret mot framtiden. Därför kommer vi att fortsätta att jobba för att behålla de sponsorer som vi redan har och även försöka få fler, säger han strax innan avtalet skrivs under.

I juni är det dags för årsmöte och då kommer det slutliga beslutet tas men Lars Persson är inte orolig.
– Det blir en ren formalitet. Jag kan inte tänka mig att någon medlem vill tacka nej till detta fantastiska avtal. Jag ser ljust på framtiden och det gäller för såväl vårt herr- som damlag och inte minst vår härliga ungdomsverksamhet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser