Annons

Rytmiska gymnaster fick internationell rutin

Landskrona Kvinnliga gymnastikförenings flitiga gymnaster fortsätter att skaffa internationell rutin. En kvartett plus tränare var i helgen på plats när Huyndai Fischer Cup avgjordes i  Ceské Budéjovice i Tjeckien.

Tillsammans med tränare Ida Nordehammar, var juniorerna Olivia Kristensson- Nilsson och Wilma Mårtensson samt seniorer Erika Gustavsson och Emma Lindahl på plats vid den internationella tävlingen.  Länder som deltog var bland annat Slovenien, Slovakien, Tjeckien och Sverige.

Annons
 

Först ut på lördagen var Olivia och Wilma.
– Vid första grenen var båda nervösa och det syntes mest på Wilma som hade en miss i bollprogrammet. Olivia körde de två första grenarna mycket bra och hade sedan någon liten miss i redskapen käglor och band, berättar tränaren.

Som helhet gjorde Olivia Kristensson- Nilsson en mycket bra tävling där hon gick vidare bland de sju bästa gymnasterna av totalt tjugo till grenfinal i redskapet band under söndagen. Wilma Mårtensson körde endast tre redskap och gjorde två bra prestationer i grenarna tunnband och käglor efter ett mindre bra bollprogram. Vann gjorde Belinda Königova från Tjeckien.

Efter juniorerna var det dags för seniorerna, först ut var Erika Gustavsson som gjorde ett ganska darrigt första program.
– Det blev dock mer stabilt och säkrare för varje gren. Totalt körde seniorerna fyra redskap och Erika gick vidare till grenfinal i samtliga fyra.

Emma Lindahl gjorde en stabil insats i alla fyra grenar, bäst var det nya bollprogrammet som passar henne väldigt bra.
– Även Emma gick vidare till grenfinal i alla fyra grenar.
Vann gjorde Xenoa Kilianova från Slovakien.

Under söndagen var det dags för grenfinaler.
– Erikas två första grenar boll och tunnband var mycket bra men hon hade sedan lite missar i käglor och band. Emma körde, även hon, två bra redskap och två mindre bra vilket resulterade att tjejerna tog en sjätteplats i vars två grenar. Sist ut var Olivia i band som gjorde ett alldeles utmärkt program, detta resulterade i en femteplats i finalen. En väldigt fin prestation av Olivia som var nöjd med sin insats. Som helhet gjorde tjejerna ett bra intryck på tävlingsgolvet och nu blickar de mot nästa stora nationella tävling som är SM i Kristianstad den 17-18 Maj.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser