Annons

Lars Hansson nästan på hemmaplan

För er som missade Lars Hanssons vernissage på Galleri Tegelbruket i Rydebäck den gångna helgen finns det fortfarande möjlighet att se utställningen fram till den 18 maj.

Landskronakonstnären Lars Hanssons verk syns allt oftare ute på diverse gallerier och senast vid påskens konstrunder gick det att skåda hans tavlor på  Krapperup och Borgeby Slott.

Annons
 

Många känner Lars Hansson kanske främst som ena parten av reklamproducenterna  Hansson & Zander. Men konsten har alltid också funnits där.
– Efter avslutade studier vid Akademiet for fri og merkantil Kunst i Köpenhamn fortsatte jag min konstnärliga gärning parallellt med en professionell karriär inom reklambranschen. Samtidigt gav det också möjlighet till diverse utställningar inom regionen, berättar han.

Målerikonstens teknik är en källa till ständig utveckling och konstnärlig kreativitet för honom.
– Impressionisternas luftiga och lättjefulla penselföring är därför en konstart som inspirerat. De utspädda oljemålningarna kom som en naturlig följd av den teknik som under ett par decennier gavs till uttryck i mitt måleri från Hven och Borstahusen.

Flera alster i den genren följde sedan med stor entusiasm och framåtsträvande inspiration. Efter fortsatta privata studier och praktisk kreativitet landade han i en ny era i konstnärskapet.
 Det var mötet med Expressionismen där uttryck och skapande sker i ett nonfigurativt bildspråk. Denna nya period av mitt måleri ger möjlighet åt betraktaren att känna sig delaktig i budskapen. Ett genomgående tema och en röd tråd i dessa bilder är att ”spränga ramarna” för att uppnå ett bestämt mål och syfte. Detta är vad jag visat på sistone exempelvis under påskens konstrunda och nu på Galleri Tegelbruket ovanpå restaurang Tegel i Rydebäck, avslutar Lars Hansson.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser