Annons

Landskronaelever med i gigantisk busskonvoj över Öresundsbron

Vi noterar att bland de 5 500 skånska och danska skolelever som idag fyllde B&W Hallarna i Köpenhamn, när vinnarna av Eurovision School Contest 2014 utsågs, fanns skolklasser från Albanoskolan och Dammhagskolan.

På plats vid prisutdelningen fanns Sveriges Televisions schlagergeneral Christer Björkman, och fjolårets vinnare Emelie de Forest som uppträdde inför en jublande skolpublik. En skolupplevelse utöver det vanliga som det säkerligen kommer att snackas om vid köksborden ikväll i flera hem i Landskrona. Eleverna kan också skryta med att de var med när Skånetrafiken skrev historia då 1 600 skånska skolelever kördes i busskonvoj över Öresundsbron.

Vann Eurovision School Contest gjorde klass 4-6 på Skrylleängsskolan i  Dalby med sin idé om att skapa en gigantisk miljöbåt som dammsuger och rensar världshaven från olja och föroreningar.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser