Annons

Första rösterna i EU-valet lagda

I år har vi som bekant två val, val till Europaparlamentet och senare i höst allmänna val. Idag inleddes supervalåret formellt i och med förtidsröstningen till EU-valet startade.

Var din vallokal finns står att läsa på ditt röstkort som du ska ha fått med posten. Själva valdagen är den 25 maj men från och med idag är det alltså  möjligt att förtidsrösta i EU-valet och det kan man göra på en mängd platser runt om i kommunen, på Asmundtorps församlingshem, Glumslövs bibliotek, Häljarps bibliotek, på  Linc bredvid Jem & Fix, S:t Ibbs prästgård, i Stadshuset och på Stadsbiblioteket.

Annons
 

Vid lunchtid idag var bland annat Jonas Esbjörnsson på plats på biblioteket för att avlägga sin röst och här var det knappast någon valhemlighet vilken röstsedel som hamnade i hans kuvert.
  Det krävs en socialdemokratisk politik för att få fart på Europa, för att minska den höga ungdomsarbetslösheten och för att bättre rusta unga européer för arbetsmarknaden, säger han samtidigt som han uppmanar landskronaborna att gå till valurnorna och rösta i EU-valet.
– EU:s beslut påverkar oss och nu är det vår tur att påverka EU. Det är viktigt att höja sin röst och säga sin mening. Det är vår rättighet och skyldighet, säger Jonas Esbjörnsson och menar att det även är viktigt att det nu markeras mot de främlingsfientliga strömningarna i Europa.
– Ett Europa med stora klyftor är en grogrund för främlingsfientlighet. Därför krävs en politik som verkar för att minska orättvisorna och en aktiv politik för ett Europa fritt från rasism och fascism, avslutar Jonas Esbjörnsson.

Röstningslokaler i Landskrona och dess öppettider vid förtidsröstning till Europaparlamentsvalet hittar du på:
http://www.landskrona.se/Demokrati/Val/Haer-foertidsroestar-du.aspx

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser