Annons

Erik Andersson gav BoIS första segern

BoIS kunde på bortplan i Örebro (!) besegra Degerfors sedan Erik Andersson gjort matchens enda mål efter en halvtimmes spel.

Bättre uppladdning för en match har spelarna i Degerfors och BoIS haft. I samband med uppvärmningen på Stora Valla konstaterades att regnet gjort planen obrukbar och hastigt och lustigt fick bussar beställas fram och köras till Behrn Arena i Örebro.

Annons
 

En timme och trekvart efter utsatt tid kunde domare Per Melin blåsa till spel och första kvarten undrade man om inte båda lagen var kvar bussarna och skulade från det ihållande regnet då det i praktiken inte hände något på plastmattan.

I den 17 matchminuten blixtrade det dock till. Pigge Paul Torres kom lite ur vinkel på sin vänsterkant och tvingades till ett inlägg som Suprise nickade på mål men på mållinjen lyckades en hemmaförsvarare avstyra. Minuten senare var det Niclas Rönne som testade DIF:s målvakt August Strömberg med ett pressat skott. BoIS hade nu initiativet i matchen kanske mest på grund av sällsynt blekt hemmalag som så långt uppträdde håglöst och stillastående.

I den 32:a matchminuten gör BoIS så 0-1. Suprise passar fram Erik Andersson och 17-åringen tvekar inte utan klipper till direkt och får se bollen gå i nät.

Det skall dröja till den 37:e matchminuten innan hemmalaget första gången testar ett skott mot Amr Kaddoura i BoIS-målet. Inga problem där för den vikarierande keepern.
I slutminuten på halvleken var sedan Sebastian Castro-Tello nära att kvittera men ett BoIS-ben lyckades avstyra till hörna.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när BoIS bet sig kvar i offensivt straffområde och Enis Ahmetovic fick se sitt skott smita strax utanför vänster stolpe. I anfallet direkt efter var det Degerfors som var ruskigt farligt framme. Inledningsvis av andra halvlek bjöds på ett betydligt bättre tempo men samtidigt förrycktes det då bollen gick över linjen och inga bollkallar fanns på plats. Efter en knapp timmes spel var nästan alla på arenan beredda att notera 2-0 till BoIS. Paul Torres tar sig in i straffområdet och får på ett tung skott som tar i ribban. Returen rakt ut till Niclas Rönne som istället för att klippa till direkt blir omständlig och skottet kan när det väl kommer, enkelt räddas av August Strömberg.

Halvvägs in i halvleken gjorde BoIS ängsliga försvarsspel sig påmint och det började osa katt.
Med lite tur och skicklighet lyckades dock Amr Kaddoura avstyra en lobb via ribban.
I 75:e matchminuten tvingades tyvärr målskytten Erik Andersson ut på bår och in istället fick Cimon Lydén komma.

Sista kvarten plus de fyra tilläggsminuterna var sedan en nervpress med BoIS-ögon sett. Rejält tillbakapressade lyckades man dock se till att hålla nollan och därmed knippa årets första seger i Superettan. På två minuters tilläggstid missbedömde Kaddoura en höjdboll och Degerfors lyckades få bollen i mål men linjemannen var tidig att signalera för offside. Puh!

I och med segern så bytte BoIS bort jumboplatsen till Degerfors och tar steget upp till en 13.e plats i tabellen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser