Annons

17 unga kulturstipendiater

Vid en ceremoni på teatern delades i lördags ut stipendier till 17 kulturverksamma elever inom allt från musik, sång, teater, bild till dans. Grunden till stipendierna är lagd av Landskronas tre Lionsklubbar så att staden årligen ska kunna uppmuntra elever i årskurs 2-8 att utveckla sina intressen och talanger inom kulturella områden.
För Lions del är det viktigt att även synliggöra ungdomar som ägnar sig åt kulturverksamhet. Inte minst då vi tror att det finns ungdomar som vill ha ett alternativ till idrottsverksamhet, säger Per Westin, president i Lions Club Landskrona.
– Nu har ju vi inga möjligheter att själva hitta dessa elever utan har tagit hjälp av skolvärlden, och låtit lärare och rektorer svara för urvalet. 

Det var i  samband med Landskronas jubileumsfirande som stadens tre Lionsklubbar, Lions Club Landskrona, Lions Club Landskrona Citadella samt Lions Club Saxtorp, instiftade ett stipendium som ska se till att ge elever möjlighet att delta i kurser på Kulturskolan alternativt Landskrona Dansstudio.
– Erbjudandet att nominera till stipendiet går ut till alla skolor i kommunen även friskolorna, poängterar Per Westin.

Annons
 

Dagen till ära fick såväl stipendiater som övriga närvarande njuta av ett musikprogram framfört av Kulturskolans elever. Vid den efterföljande fikastunden gavs Lionsmedlemmarna möjlighet att prata med både föräldrar och stipendiater.
– Vårt mål är att hela tiden tillföra medel till fonden för att kunna ge cirka 20 elever årligen denna möjlighet. Som en av lärarna på Kulturskolan uttryckte det: ”det gör skillnad!”, avslutar Per Westin.

De som fick stipendier var Perparim Demaj, Xeena Jensen, Nour Algarah, Azra Hasani, Batol Abou-Chilih, Khamis Hajjar, Donika Hajzeri, Diar Hajzeri, Mustafa Hajjar, Elda Spahija, Thi Thuong Hoai Nguyen, Isabel Granat Persson, Sandra Ly, Marcus Nöis, Tamara Hamodi, Amir Kuqi och Tereza Anderberg.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser