Annons

(V)alplattform presenterad

I samband med 1 majfirandet presenterade Vänsterpartiet Landskrona sin valplattform och några av kandidaterna inför höstens kommunval.

Det genomgående temat i valprogrammet är trygghet genom hela livet och Kikki Lenander, andranamn på kommunfullmäktigelistan talade om vikten av att Landskrona skall vara till för alla dess invånare.
– I mitt Landskrona, I Vänsterpartiets Landskrona tar vi tillsammans ansvar för att alla Landskronabor får ett bra och tryggt liv oavsett plånbokens tjocklek och var man kommer ifrån, sa hon.
 
Partiets tredjenamn, Nadja Leinonen tog upp det feministiska perspektivet.
– Vinster i välfärden, skattesänkningar och privatiseringar är ett hårt slag mot oss alla, men främst för oss kvinnor, sa hon och avslutade med:
– Att om kvinnor röstar borgerligt är det som att skjuta sig själv i foten och den kulan studsar på alla oss andra kvinnor.
 
Vikten av ett väl fungerande föreningsliv finns också med i valplattformen.
– Föreningslivet är grunden för vårt demokratiska samhälle och därför måste Landskrona stad börja se och stödja den positiva kraft som föreningslivet innebär, sa Mohamad Abdulkarim, femte namn på partiets kommunfullmäktigelista.
 
Vänsterpartiet är emot den av Landskrona stadsutvecklingsbolag framarbetade och fastställda  uthyrningspolicy.
– Vi måste sträva efter en långsiktigt hållbar lösning för alla medborgare, inte bara för de med störst plånbok, sa Szymon Andersen, elfte namn på listan.
 
Vänsterpartiet vill att kommunen ska använda sig mer av fri och öppen mjukvara.
– För mig är fri och öppen mjukvara en hjärtefråga, speciellt i skolan. Rätten till arbetsredskap är en klassfråga som påverkar studiemöjligheterna, menade Daniel Ekelund, sjunde namn på listan.
 
Vänsterpartiets valplattform går att läsa i korthet på tryggtlandskrona.se.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser