Annons

Ballad tog Josefine till final

17-åriga Svalövstjejen Josefine Nilsson, som vi träffat tidigare här på Direkten, drämde till med en smäktande egenskriven ballad vid måndagens semifinal i TV3-serien Talang. Efter stående ovationer från hela juryn och publiken, där bland annat syskon och mamma var med, var hon lättad.
– Det var en helt sjuk känsla. Men jag kände mig mest lättad, säger hon till Landskrona Direkt från en tågkupé på väg hem från Södertälje.

Och från juryn hördes bara superlativer.
– Kan du bara spela in den här vackra låten på skiva så jag kan ha den när jag föder barn?, sade en nästan till tårar rörd Carolina Gynning som väntas föda vilken dag som helst och även hennes jurykollega Robert Aschberg hyllade 17-åringen.
– Vad fan har du här att göra? Du är redan en stor artist. Du kommer in och sjunger en ballad du skrivit själv, som är en klassiker innan du sjungit färdigt, sa han och förklarade att han var övertygad om att hon skulle ta hem den miljon som väntar vinnaren av årets Talang.

Annons
 

Om det var lättnad Josefine kände efter sitt framförande så rådde det en näst intill euforisk glädje när hon en stund senare fick beskedet att hon gått till final direkt.
– Det blev många tårar och jag var nästan svimfärdig, säger hon och berättar om en sömnlös natt.
– Jag har inte fått en blund i ögonen. Jag har bara njutit och säkert kollat på klippet 70 gånger, säger hon och skrattar.

Nu väntar en intensiv period fram till finalen som även den går i Södertälje. Datumen är den 18 maj
– Jag ska boka in massor av tider hos Annette Kumerle Lindwall som är min mentor. Hon ska få gå in i varje detalj till det nya låtvalet. Sedan får det bära eller brista. Jag kommer att få möta nio oerhört duktiga artister som samtliga kan gå hur långt som helst. Det enda jag kan göra är mitt bästa, säger hon.

Redan nu har Josefine Nilsson klart för sig vilken låt hon ska framföra på finalen.
– Det blir en lite rockigare historia än de tidigare. Med den låten vill jag visa min bredd, att jag kan mer än sjunga ballader, avslutar hon.

Läs även: Josefine till semifinal i Talang

Här kan du se Josefine Nilssons bidrag som tog henne till finalen.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser