Annons

Csaba spelar in långfilm i Indien

I dagarna har inspelningarna av en ny skånsk långfilm inletts i New Delhi i Indien. Filmens titel fortsätter vara okänd tills vidare. Filmen är regissören och manusförfattaren Csaba Bene Perlenbergs långfilmsdebut. Han regisserar, skriver manus och producerar filmen.
– Berättelsen krävde att vi spelade in i Indien. Speciellt Delhi kan uppfattas som en kaosartad stad, men i myllret finns det också klarhet, säger Csaba Bene Perlenberg.

Filmen kommer att ha en dokumentär nerv och utgöras av en serie korta berättelser som är sammanbundna. I rollerna i Indien syns Nike Borgeke Christofferson och Oscar Aldgård. Båda gör sina filmdebuter med denna film. De spelar ett ungt backpacker-par som möter en varelse som kommer förändra deras liv. Ytterligare skådespelare är knutna till produktionen och kommer att presenteras i ett senare skede.

Annons
 

Filmen inleds i New Delhi och resten av filmen kommer att spelas in i Csaba Bene Perlenberg hemstad Landskrona under det kommande året.
– Indien genomgår just nu enorma förändringar och står inför stora utmaningar. Det finns många vägskäl. Nikes och Oscars karaktärer står inför en liknande situation. Dessa val kommer sedan att påverka allt det som senare sker i Landskrona. Och kanske finns det också en mening med allt, säger regissören hemlighetsfullt.

– Indien producerar flest långfilmer i världen. Det finns nog inget folk som älskar film så mycket som det indiska. Det är med stor ödmjukhet som jag som skånsk filmare spelar in här, fortsätter Perlenberg.

Filmen spelar till början in med privat kapital samt med ett kulturstöd på 40000 kronor från Landskrona kulturnämnd samt stöd från Öresund Film Commission. Filmen är en samproduktion med Solid Entertainment i Malmö och beskrivs som en lågbudgetproduktion. Filmcentrum Syd i Malmö stöttar också produktionen.
– Vi har också öppnat produktionskontor på KELA-kollektivet i Landskrona, berättar Csaba Bene Perlenberg.

Filmaren från Landskrona har sedan tidigare regisserat ett 20-tal kortfilmer. Bland annat belönades han med “Bästa Regissör” för sin förra novellfilm “21” (2011) vid Clearwater Film & Music Festival och för “New Nordic Voices Award” vid Nordic Panorama för sin SVT-visade film “Väsenpumpen” (2007).  Han nominerades även till “Startsladden” 2009, ett av världens största kortfilmspriser, för sin kortfilm “Strå”.

Den brittiske filmfotografen Chris Maris är filmens Director of Photography. Han har nyss avslutat ett års inspelningar av den ryska tv-serien “Chernobyl”. Medproducent är Isabell Gudmundsson som samarbetat med Perlenberg på de tidigare kortfilmerna “21” och “Superhjälten”. Sadiq Kazmi är exekutiv producent. Kazmi är en indisk filmskapare med mångårig erfarenhet från den indiska filmindustrin som nu bosatt sig i Skåne. Marielle Norell, som arbetade med “Zon 261” i Landskrona, förstärker också produktionsledningen.
Tom Shike, som var nominerad för “Bästa Musik” för arbetet med Perlenbergs förra film “21”, gör filmmusiken.

Filmen beräknas ha premiär år 2015.


Csaba Bene Perlenberg i samspråk med skådespelarna Oscar Aldgård och Nike Borgeke Christofferson.


En scen ur den kommande filmen med Oscar Aldgård och Nike Borgeke Christofferson.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser