Annons

Bestört kommunledning efter nedläggningsbesked

I slutet av förra veckan nåddes kommunledningen av uppgifter som talade om nedläggningen av Thorn Lightings fabrik i Landskrona. Idag kom beskedet och omgående sammanstrålade kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg, stadsdirektör Susanne Öström och Stefan Johansson, kanslichef för stadsledningskontoret. – Jag har fördelat uppgifterna åt tjänstemännen. Nu måste det omgående göras en plan för att hjälpa de som drabbas. Det är en förfärlig företagsnyhet. Detta är en del av vår identitet och nedläggningen drabbar Landskrona hårt. Tidigare Järnkonst och numera Thorn har länge varit ett självklart och viktigt inslag i stadens näringsliv. Nu måste vi, tillsammans med Thorn Lighting och andra aktörer, fokusera på att bidra till att de anställda som drabbas av uppsägning snabbt hittar nya anställningar, säger Torkild Strandberg. Staden och företaget har redan varit i kontakt med Arbetsförmedlingen. – Jag har under eftermiddagen varit i kontakt med Mona Mårtensson, chef på Arbetsförmedlingen i Landskrona, för att diskutera hur vi tillsammans kan bistå Thorn kring detta. Även Kompetensforum och Vuxenutbildningen kommer att delta i detta arbete, säger stadsdirektör Susanne Öström. – Vi kommer att arbeta för ett fortsatt gott samarbete med de delar av Thorn Lightings verksamhet som blir kvar i staden, säger Torkild Strandberg och pratar om det arv Landskrona har av en tung, stor och viktig exportindustri. – Detta ska värnas men vi måste samtidigt utöka de olika näringarna i staden så att vi står bredare och stadigare inför nästa lågkonjunktur. Nu ska vi bärga hem Koenigsegg. Sen står ytterligare andra etableringar på tur. Det rör sig såväl om större som mindre aktörer men alla etableringar är lika viktiga, understryker Torkild Strandberg som trots dagens dystra besked försöker se positivt på framtiden. – Jag ser tillväxt och utveckling i näringslivet i ett Landskrona som växer.

Annons
Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser