Annons

Landskrona Vision på Minnesbanken

Under våren har Minnesbanken på museet berättat om landskronaprofiler. Från och med söndag visar de annat roligt material ur museets samlingar. Landskrona museum har köpt Landskrona Visions material efter att de lagt ner sin verksamhet. Arbetet med att digitalisera och registrera Landskrona Visions material pågår. I Minnesbanken visas nu en del av Landskrona Visions stora produktion. Bland annat reportage från karnevalen och sportevenemang. Program som Zannas sommarcafé, Kolonibesökaren, Fråga doktorn, Landskrona bit och bit och mycket mera.

Fakta:
LokalTV-kanalen Landskrona Vision startade sin verksamhet 1984 med en sändning från en vanlig lägenhet på Norrestad. Landskrona hade fått sin egen lokalTV-kanal. I början sändes 30 minuter program varannan torsdag. Från början var Landskrona Vision en ideell förening och reklam var förbjuden. 1988 hade lokalerna blivit för trånga och man flyttade verksamheten till Folkets Hus översta våning. 1992 blev det fritt att sända i reklam i lokal-TV vilket Landskrona Vision tillsammans med många andra lokalTV-stationer nappade på. Landskrona Vision bildade 1993 aktiebolag och fick därmed sända reklam. I mitten av 1990-talet nådde Landskrona Vision ut till 72% av Landskronas hushåll. Programutbudet bestod av lokala nyheter, sport, magasin- och underhållningsprogram. Även företag och föreningar hade programutsändningar i kanalen, Landskronahem, kulturförvaltningen, polisen, HSB, de politiska partierna med flera.

Annons
Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser