Annons

300 gick i första majtåg

I strålande solsken marscherade knappt 300 personer i årets första maj-tåg som i år infattade två orkestrar som varvade med marschmusiken. I täten gick stadens ledande socialdemokrater tillsammans med sin partisekreterare Carin Jämtin.
Efter att ha gått från Rådhustorget till slottsparken väntade traditionellt tal av Carin Jämtin. Huvudtemat i talet gällde ungdomsarbetslösheten och applåderna duggade tätt i det fina vädret när det talades om att ta hem segern i höstens val.
Talet avslutades dock med att partisekreteraren berättade om det stundande EU-valet som avgörs den 25 maj och om hur viktigt det är för Sverige att det röstas rött även där.


Som vanligt blandades budskapen på plakaten.

Annons
 


I år var det två orkestrar som stod för den traditionella marschmusiken.


Som vanligt var det lugnt på gator och torg i Landskrona och de få poliserna som fanns på plats kunde njuta i solskenet.


Uppskattningsvis var det knapp 300 personer som marscherade medan ett drygt hundratal valde att sitta i Slottsparken och vänta på årets talare…


Carin Jämtin som gick med i tåget.


Som vanligt var det fullt i bänkraderna i Slottsparken när det var dags för tal.


De yngre tyckte dock det var roligare med fiskedammen…


…eller skjuta straffar.


Dagen till ära sågs olika nyanser av rött. Lite mörkare rött än socialdemokraterna sågs på Kasernplan där Vänsterpartiets Daniel Eklund var förste man att tala.


Ännu lite rödare är Lukas Persson och hans kamrater i Kommunistiska Partiet som också stod på kasernplan och talade.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser