Annons

Första spadtaget på Öster taget

Idag togs det första symboliska spadtaget inför den stora ansiktslyftningen som ska genomföras på Öster i Landskrona. Efter skönsång av Annette Kumerle Lindwall och hennes man Dario så hölls ett kort tal av kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) och Landskrona Stadsutveckling ABs ordförande Kenneth Håkansson.
– Att lyfta Öster är att lyfta hela Landskrona, sade den förstnämnde bland annat till de hundratalet samlade.
– Det är dock inget som låter sig göras på ett par månader utan det tar längre tid än så, fortsatte Torkild Strandberg.

Den första etappen av upprustningen börjar just i området kring Brocksgatan och Östergatan. Därefter väntar en upprustning av Saluhallstorget, Ödmansonsgatan samt Östergatan upp mot Bredgatan och kvarteren däromkring.

Annons
 


Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (FP) till vänster och Landskrona Stadsutveckling ABs ordförande Kenneth Håkansson till höger talade innan spadtaget togs.


Enligt företrädare för Landskrona Stadsutveckling AB så har de boende i området vid ett par träffar fått uttrycka sina tankar om stadsdelen inför det stundande arbetet. Men vid spadtaget syntes få av de boende. Istället fylldes den avspärrade korsningen av fastighetsägare, kommunfolk, en och annan byggherre och andra kommunanställda för att njuta i solen och käka belgiska våfflor, något som Landskrona Stadsutveckling AB bjöd på.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser